Λίγες ημέρες μετά το ατύχημα του Tesla Model 3 λίγο έξω από την Φλώρινα με τον οδηγό να κατηγορεί το Autopilot, ένα Model S, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, στη Laguna Beach της Καλιφόρνια, έπεσε πάνω σε ένα σταθμευμένο περιπολικό, με τον οδηγό του να κατηγορεί και αυτός το Autopilot.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές, με τον οδηγό του Model S να τραυματίζεται ελαφρά. Όπως είπε στις αρχές, κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, είχε ενεργοποιημένο το Autopilot, με τις αστυνομικές αρχές να αναφέρουν πως πριν έναν χρόνο, στο ίδιο σημείο, είχε συμβεί ακόμη ένα ατύχημα ενός Tesla, το οποίο είχε ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot.

Η Tesla δήλωσε πως έχει ξεκαθαρίσει ότι ο οδηγός πρέπει πάντα να έχει τον έλεγχο του οχήματος, ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένο το Autopilot, ενώ για την ώρα δεν έχει συλλέξει τα δεδομένα ώστε να διαπιστώσει τα αίτια του ατυχήματος.

 • Smartass

  Σε άλλο άρθρο https://www.autoblog.gr/2018/05/25/kai-omws-auto-to-bathoulwma-kostise-6250-dolaria/ η επισκευή βαθουλώματος στο μπροστινό φτερό Tesla Model 3
  κόστισε $6.256,28. Τη ζημιά του Tesla Model S θα την βγάλει ολική καταστροφή η ασφαλιστική εταιρία;
  :D

  • a_f_a

   θα τα αναλάβει ο γνωστός ρώσος. με 5.000 τεσλα ολικής θα το κάνει καινούργιο. μη σου πω και με μικρότερους αρμούς.

 • Akis-F1 FAN

  Φήμες λένε ότι η έκδοση του autopilot που φορούσε το συγκεκριμένο Τέσλα ήταν η mk 1312 ,:-P

 • Chris

  Κοιμούνται στο τιμόνι και μετά κατηγορούν το autopilot.

 • Yiannis P

  Καλά πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί με τα Tesla; Τι περίμεναν δηλαδή; Level 5 αυτονομία; Εννοείται ότι πρέπει να προσέχεις συνέχεια στον δρόμο. Άσε που κανονικά θα έπρεπε να μπορεί να ενεργοποιείται μόνο σε εθνικές με τουλάχιστον δύο λωρίδες ανα κατέυθυνση.

  • a_f_a

   μααααα… αυτά λέγανε τα τεκ-μπλογκ-γλυφτες του έλονα. αουτονομους και ινοβεισιον. ε, το άκουσαν τα όργια και καναν παραγγελίες.

 • a_f_a

  ελονα, άκου ένα νέο!
  έλεγες οτι τα τεσλα έχουν λίγα ατυχήματα σε σχέση με τους άλλους χλεμπες κατασκευαστές.
  κοιτα να σου πω αν διαβάζεις ΑΒ, όσο περισσότερα πουλάς και εσύ, τόσο περισσότερα ατυχήματα θα έχεις και εσύ. οπότε, πρόταση, πρόσλαβε προγραμματιστες που θα αναλύουν τα δεδομενα των τρακαρισμένων τεσλα γιατί ολο και θα αυξάνονται.
  άντε, καλές δουλειές.

 • ομιτζι !!!!!!αναρχοαυτονομο οχημα !!!!!! τι αλλο θα δουμε !!!! :-P

  • Scooby r22b

   Λες το autopilot της Tesla να το έχει σχεδιάσει κανένας Ρουβίκωνας στο Εξάρχεια University of Science and Technology ; ; ; :-Ρ :-Ρ