Η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα θεωρείται απαραίτητο συστατικό των σύγχρονων αυτοκινήτων. Στην εποχή μας, όλο και περισσότεροι θεωρούν δεδομένη τη δυνατότητα χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών στο ταξίδι. Η ραγδαία άνοδος αυτών των υπηρεσιών προβλέπεται να επιταχυνθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η γερμανική εταιρία προετοιμάζεται για την επόμενη φάση συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο με μία νέα γενιά συστημάτων infotainment που θα κάνουν το ντεμπούτο τους αργότερα μέσα στη χρονιά στη ναυαρχίδα των μοντέλων της μάρκας, το Insignia.

Τα νέα συστήματα infotainment, Multimedia και Multimedia Navi Pro του Insignia, θέλουν να εδραιώσουν την Opel στους τομείς ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας. Τα συστήματα, εκτός από προηγμένα λειτουργικά, είναι επίσης κομψά και εύχρηστα. Έτσι, θα έχεις στη διάθεσή τους μία μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής, 8 ιντσών, ενώ επιπλέον ο οδηγός θα έχει μπροστά του τον πίνακα ενημέρωσης οδηγού (Driver Information Cluster) με σαφή διάταξη και υψηλή ανάλυση, ο οποίος στο σύστημα Multimedia Navi Pro μπορεί να αναβαθμιστεί με τη λειτουργία head-up display.

Είτε η σύνδεση γίνεται μέσω συμβατικής τεχνολογίας όπως Bluetooth ή USB, ή μέσω Apple CarPlay ή Android Auto τα νέα συστήματα infotainment του Insignia επεκτείνουν την θέση της Opel στην ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα του αυτοκινήτου. Εκτός από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς AM/FM, προαιρετικά διατίθεται ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+ με κορυφαία ποιότητα ήχου, ενώ θα μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα μέχρι δύο smartphones.

Η ανώτερη έκδοση Multimedia Navi Pro αντιπροσωπεύει μία νέα γενιά συστημάτων πλοήγησης αυτοκινήτου Opel. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών συμπεριλαμβάνονται συνδεδεμένες υπηρεσίες πλοήγησης για βέλτιστη αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος (POIs) και προορισμών, όπως Live Traffic, τιμές καυσίμου σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες στάθμευσης ανάλογα με τον προορισμό και online ενημερώσεις χαρτών. Η πλοήγηση μέσω τρισδιάστατων χαρτών, η συνεχής μεγέθυνση και η ομαλή κύλιση στην οθόνη προσθέτουν άνεση των επιβατών.

Μέσω της σύνδεσης στο διαδίκτυο (που απαιτεί tethered smartphone), το Live Traffic συγκεντρώνει πληροφορίες κυκλοφορίας από πολλαπλές πηγές. Η ροή και οι συνθήκες ενημερώνονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο και ενσωματώνονται στη διαδρομή, με αποτέλεσμα πιο ακριβείς και έγκαιρες ενημερώσεις και βελτιωμένη καθοδήγηση. Επιπλέον, το Live Traffic δείχνει ποια κομμάτια της διαδρομής επηρεάζονται από καθυστερήσεις και πού μπορεί να οφείλονται.

Για ευκολία χρήσης, η νέας σχεδίασης διεπαφή ανθρώπου/μηχανής (Human Machine Interface) των Multimedia και Multimedia Navi Pro υιοθετεί μία εύχρηστη διάταξη με άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες (π.χ. ηχοσύστημα, τηλέφωνο, πλοήγηση) μέσω της αρχικής σελίδας. Τα χειριστήρια και ο χειρισμός τους είναι εργονομικά σχεδιασμένα και απλά στη χρήση. Ο οδηγός μπορεί επίσης να ελέγχει το σύστημα infotainment μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι, ενώ στο Multimedia Navi Pro υπάρχει η δυνατότητα φωνητικού ελέγχου (voice control).

Για να εναρμονίζεται ο οδηγός πλήρως με το Insignia, η επόμενη γενιά του συστήματος infotainment Multimedia Navi Pro προσφέρει εξατομίκευση μέσω προφίλ χρήστη. Μέχρι πέντε οδηγοί μπορούν να ορίσουν το δικό τους προφίλ, που τους επιτρέπει να αποθηκεύουν πολυάριθμες ρυθμίσεις, όπως αυτή του ελέγχου κλιματισμού ή και της επιθυμητής ισοστάθμισης των ηχείων. Αγαπημένοι προορισμοί, playlists και σημεία ενδιαφέροντος αποθηκεύονται σύμφωνα με το εξατομικευμένο προφίλ, ώστε ο οδηγός να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο ταξίδι. Μελλοντικά, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εξατομικευμένη αναζήτηση και καθοδήγηση, με βάση το ατομικό προφίλ οδήγησης.

Η γκάμα μοντέλων του Insignia (Grand Sport, Sports Tourer, Country Tourer και GSi) θα είναι η πρώτη που θα προσφέρει την επόμενη γενιά συστημάτων infotainment της Opel, ενώ θα ακολουθήσει επέκταση και σε άλλα μοντέλα εντός τους έτους αλλά και το 2019.