Ανανέωση

Επίσημο: Audi Q8

Αργότερα μέσα στην ημέρα η Audi θα παρουσιάσει επίσημα το Q8, αλλά ήδη κυκλοφόρησαν επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου. Το νέο Q8 θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2018, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Μπρατισλάβα και θα αποτελέσει την κορωνίδα της Audi σε ότι έχει να κάνει τη κατηγορία των SUV.

Ο coupe σχεδιασμός του αντλεί πολλά στοιχεία από τα Q8 Concept και Q8 Sport Concept, θέτοντας το απέναντι από τα X6 και την GLE Coupe. Η μάσκα του νέου SUV ακολουθεί την νέα ταυτότητα που θα υιοθετήσει η εταιρεία από δω και στο εξής, η οποία παραμένει μεγάλη, αλλά έχει νέα εμφάνιση λόγω των διπλών κάθετων πτερυγίων. Γύρω από την χρωμιομένη μάσκα θα υπάρχει ένα παχύ κομμάτι γυαλιστερού πλαστικού σε μαύρο/γκρι χρώμα που ενώνεται με τα laser φώτα και δίνουν μια πιο high-tech εμφάνιση. Ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει πιο μεγάλα ανοίγματα για να δώσει μια πιο επιθετική εμφάνιση.

Στο πλαϊνό μέρος βλέπουμε ότι η τρίτη κολόνα δεν έχει τόσο έντονη κλίση η οροφή όπως στις X6 και GLE coupe, αλλά και πάλι η οροφή είναι πιο κεκλιμένη σε σχέση με το Q7 στο οποίο και θα βασίζεται. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή της εταιρείας Marc Lichte το εσωτερικό του Q8 θα έχει παρόμοια καμπίνα με το νέο A8 που θα τα κάνει να διαφέρουν από τα υπόλοιπα Audi.

Στο εσωτερικό υπάρχουν λίγα κουμπιά μιας και οι περισσότερες λειτουργίες θα γίνονται μέσω του συστήματος infotainment αφού διαθέτει ένα πλήρως ψηφιακό ταμπλό. Το τιμόνι είναι κοφτό, ενώ συναντάμε δερμάτινες/Alcantara επενδύσεις, μαύρα γυαλιστερά, μεταλλικά διακοσμητικά, με το σύστημα κλιματισμού να ελέγχεται μέσω μιας ψηφιακής οθόνης. Σε ότι αφορά τον χώρο αποσκευών αυτός ανέρχεται στα 605 λίτρα και φτάνει έως και τα 1.755 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Αρχικά θα προσφέρεται με τον V6 3,0-λιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 340 ίππων, όπως και με δύο 3,0-λιτρους TDI απόδοσης 237 και 286 ίππων. Αργότερα το Q8 θα προσφέρεται τόσο σε S όσο και σε RS έκδοση, με την τελευταία να αποδίδει 600 άλογα.