Η Volvo θέλει το 1/3 των πωλήσεων να είναι αυτόνομα αυτοκίνητα μέχρι το 2025

Σχετικά άρθρα

Τέλη Απριλίου, η Volvo ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2025 θέλει το το 50% των συνολικών της πωλήσεών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για να προσθέσει σήμερα ότι από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας το 1/3 των ετήσιων πωλήσεων της θα αντιστοιχεί σε αυτόνομα οχήματα.

Η παραπάνω δήλωση αποτελεί αναμφισβήτητα τον πιο φιλόδοξο στόχο που έχουμε ακούσει στην αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, με την σουηδική εταιρία να είναι η πρώτη που θέτει τέτοιο στόχο.

Ο Hakan Samuelsson, πρόεδρος και CEO της Volvo, δηλώνει σχετικά:

Αυτές οι πρωτοβουλίες θα συμβάλουν στη μεταμόρφωση της Volvo από μια κατεξοχήν εταιρία αυτοκινήτων, σε μια άμεσου παρόχου υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Η Volvo στοχεύει σε πάνω από 5 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι το 2025 ή, όπως χαρακτηριστικά το θέτει σε “άμεσες σχέσεις με τους καταναλωτές”, σε προσπάθεια δημιουργίας νέων πηγών επαναλαμβανόμενων εσόδων. Οι Σουηδοί στοχεύουν σε κερδοφορία υψηλού επιπέδου σε σχέση με άλλους premium ανταγωνιστές, καθώς και σε μια ευρύτερη γκάμα που θα αυξήσουν τις πωλήσεις.

Προκειμένου να επιτύχει τις φιλοδοξίες της, η Volvo θα εισέλθει στην αγορά των αυτόνομων car-sharing εταιρειών, ενώ θα δημιουργήσει συνέργειες με εταιρείες που ήδη συνεργάζεται. Η εταιρεία θα μοιράσει το κόστος ανάπτυξης και θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας με την Polestar και την Lync & Co, στις οποίες η Volvo Cars κατέχει μερίδιο 30%. Μιλώντας για το μέλλον, ο Samuelsson τόνισε:

Αυτό ανοίγει το δρόμο για τη Volvo να συνεχίσει να αναπτύσσεται γρήγορα μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Η εταιρεία έχει μετατραπεί από το 2010 σε μια παγκόσμια premium εταιρεία αυτοκινήτων. Τώρα είναι καιρός αυτή η μεταμόρφωση να αποτελέσει μια περίοδο σταθερής κερδοφορίας, όπως συμβαίνει και με τις άλλες premium εταιρίες.

Η Volvo έκανε ρεκόρ πωλήσεων και κερδών το 2017, σημειώνοντας αύξηση 27,7% στα λειτουργικά κέρδη και πούλησε 571.577 αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ε.Ε. θα πρέπει να επιβάλει δασμούς 50% στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η υπόθεση της επιβολής δασμών ως τροχοπέδη στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι απλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα πορίσματα μελέτης,...

Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα έως και 3 φορές πιο ακριβά στο εξωτερικό

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν σημάνει συναγερμό ότι οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τους θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα κύμα φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο,...

Η Skoda μας δείχνει τα σκίτσα του Enyaq RS Race concept

H Skoda ετοιμάζει το Enyaq RS Race concept, ένα αγωνιστικό πρωτότυπο που βασίζεται στο Enyaq Coupe vRS και διερευνά τις δυνατότητες βιωσιμότητας στον μηχανοκίνητο...

Η VW αναβαθμίσει το ID.3 και δυναμώνει το ID.3 Pro S

Έχουν περάσει μόλις 14 μήνες από τότε που η Volkswagen κυκλοφόρησε το ανανεωμένο ID.3 και η γερμανική εταιρία έκανε σήμερα γνωστό πως αναβαθμίζει ξανά...