Το Groupe PSA ανακοίνωσε πως η Opel θα αναλάβει την εξέλιξη της επόμενης γενιάς των τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων του ομίλου PSA που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2022.

Συγκεκριμένα την έρευνα και την εξέλιξή των νέων τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων θα αναλάβουν οι μηχανικοί της Opel, στο τεχνικό κέντρο που βρίσκεται στην έδρα της γερμανικής μάρκας, το Russelsheim.

Οι κινητήρες θα χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από όλες τις μάρκες του ομίλου PSA (Peugeot, Citroen, DS Automobiles και Opel) με τους νέους κινητήρες να μπορούν να συνεργάζονται και με ηλεκτρικά μοτέρ στις plug-in υβριδικές εκδόσεις όλων των μοντέλων.

Ως βάση των νέων κινητήρων θα χρησιμοποιηθούν οι PureTech τρικύλινδροι κινητήρες που θα διαθέτουν τεχνολογίες όπως turbo, άμεσο ψεκασμό καυσίμου και μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων. Στόχος είναι να παρέχουν υψηλά επίπεδα ισχύος και ροπής ενώ θα εστιάζουν στην περιορισμένη κατανάλωση και στους χαμηλούς ρύπους, έτσι ώστε τα οχήματα να αποκρίνονται στα αυστηρά όρια εκπομπών.

 • bulgary

  Ε θα προκόψει το γκρούπο τώρα!;P

 • Smartass

  Όπως φαίνεται αρχίζουν να περνάνε στη ιστορία τα 3κυλινδρα μοτόρια.
  Η μάδα πέρασε. Πίσω στα 4κυλινδρα μοτόρια.

  • DJ_D

   Βέβαια το press release αναφέρει ότι σχεδιάσουν έναν κινητήρα 1,6 λίτρα. Και γενικά αυτοί είναι τετρακύλινδροι.

  • Christos Dimou

   Για την Ford ο νέος 1.5 τούρμπο βενζίνης είναι τρικύλινδρος. Αν δεν είναι 2 λίτρα τουλάχιστον ας μην το δέσουμε και κόμπο ότι θα είναι τετρακύλινδρα. :)

  • DJ_D

   Και της BMW. Και της Volvo. Αλλά όχι της VW. Ή της Mazda.

 • Christos Dimou

  Και ο Γάλλος θέλει τον Γερμανό του.