Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ε.Ε συνεχίζεται και οι τρεις μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες (BMW, Daimler, VW) δήλωσαν πως η Ε.Ε είναι πρόθυμη να καταργήσει τους φόρους εισαγωγής αυτοκινήτων που επιβάλει στις ΗΠΑ, ύψους 10% και 2,5%, αν ο Donald Trump δεν επιβάλει φορολογία ύψους 25% στις εισαγωγές οχημάτων στις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως από αύριο 22 Ιουνίου, θα τεθούν σε εφαρμογή φόροι 25% σε τζιν, μπέρμπον και μοτοσικλέτες που εισάγονται στην Ε.Ε από τις ΗΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε δέσμευση με τις ΗΠΑ για την επίλυση των εμπορικών ζητημάτων, σημείωσε, η Ευρωπαία Επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ.

Χαρακτηρίζοντας τους αμερικανικούς δασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ «παράνομους» και ενάντια των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η Μάλμστρομ είπε ότι δεν υπήρχε επιλογή αλλά να προχωρήσουν σε αντίποινα έτσι ώστε να προστατεύσουν τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και τις ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας.

«Πιστεύουμε ότι είναι αστείο να θεωρείται η ΕΕ απειλή στην αμερικανική εθνική ασφάλεια», τόνισε προσθέτοντας ότι «είμαστε πάντα ανοιχτοί να συζητήσουμε τις ΗΠΑ. Η όλη ιδέα της ΕΕ βασίζεται στην ιδέα ότι συζητάμε».