Η Ε.Ε θα καταργήσει τους φόρους εισαγωγής αμερικάνικων αυτοκινήτων αν ο Trump δεν επιβάλει φόρο 25%

Σχετικά άρθρα

Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ε.Ε συνεχίζεται και οι τρεις μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες (BMW, Daimler, VW) δήλωσαν πως η Ε.Ε είναι πρόθυμη να καταργήσει τους φόρους εισαγωγής αυτοκινήτων που επιβάλει στις ΗΠΑ, ύψους 10% και 2,5%, αν ο Donald Trump δεν επιβάλει φορολογία ύψους 25% στις εισαγωγές οχημάτων στις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως από αύριο 22 Ιουνίου, θα τεθούν σε εφαρμογή φόροι 25% σε τζιν, μπέρμπον και μοτοσικλέτες που εισάγονται στην Ε.Ε από τις ΗΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε δέσμευση με τις ΗΠΑ για την επίλυση των εμπορικών ζητημάτων, σημείωσε, η Ευρωπαία Επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ.

Χαρακτηρίζοντας τους αμερικανικούς δασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ «παράνομους» και ενάντια των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η Μάλμστρομ είπε ότι δεν υπήρχε επιλογή αλλά να προχωρήσουν σε αντίποινα έτσι ώστε να προστατεύσουν τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και τις ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας.

«Πιστεύουμε ότι είναι αστείο να θεωρείται η ΕΕ απειλή στην αμερικανική εθνική ασφάλεια», τόνισε προσθέτοντας ότι «είμαστε πάντα ανοιχτοί να συζητήσουμε τις ΗΠΑ. Η όλη ιδέα της ΕΕ βασίζεται στην ιδέα ότι συζητάμε».

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...