Το 2021 θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του XC90, που θα κατασκευάζεται και στο νέο εργοστάσιο της σουηδικής εταιρίας στις ΗΠΑ. Η τρίτη γενιά του XC90 θα διαθέτει μάλιστα και αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4, με την Volvo να θέλει μέχρι το 2025 το 1/3 των ετήσιων πωλήσεων της να αντιστοιχεί σε αυτόνομα οχήματα.

Ο Hakan Samuelsson, πρόεδρος και CEO της Volvo, δηλώνει σχετικά:

Αυτές οι πρωτοβουλίες θα συμβάλουν στη μεταμόρφωση της Volvo από μια κατεξοχήν εταιρία αυτοκινήτων, σε μια άμεσου παρόχου υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Η Volvo στοχεύει σε πάνω από 5 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι το 2025 ή, όπως χαρακτηριστικά το θέτει σε “άμεσες σχέσεις με τους καταναλωτές”, σε προσπάθεια δημιουργίας νέων πηγών επαναλαμβανόμενων εσόδων. Οι Σουηδοί στοχεύουν σε κερδοφορία υψηλού επιπέδου σε σχέση με άλλους premium ανταγωνιστές, καθώς και σε μια ευρύτερη γκάμα που θα αυξήσουν τις πωλήσεις.

Προκειμένου να επιτύχει τις φιλοδοξίες της, η Volvo θα εισέλθει στην αγορά των αυτόνομων car-sharing εταιρειών, ενώ θα δημιουργήσει συνέργειες με εταιρείες που ήδη συνεργάζεται. Η εταιρεία θα μοιράσει το κόστος ανάπτυξης και θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας με την Polestar και την Lync & Co, στις οποίες η Volvo Cars κατέχει μερίδιο 30%. Μιλώντας για το μέλλον, ο Samuelsson τόνισε:

Αυτό ανοίγει το δρόμο για τη Volvo να συνεχίσει να αναπτύσσεται γρήγορα μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Η εταιρεία έχει μετατραπεί από το 2010 σε μια παγκόσμια premium εταιρεία αυτοκινήτων. Τώρα είναι καιρός αυτή η μεταμόρφωση να αποτελέσει μια περίοδο σταθερής κερδοφορίας, όπως συμβαίνει και με τις άλλες premium εταιρίες.