Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε ζαλιστεί ενώ βρισκόμασταν μέσα σε ένα κινούμενο όχημα. Αιτία; Η ναυτία, η οποία αποτελεί μια ασθένεια που ταλαιπωρεί πληθώρα κόσμου. Υπάρχουν διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα που προλαμβάνουν ή μειώνουν τα συμπτώματα της, όμως τι γίνεται στις περιπτώσεις εκείνες που κάποιος δεν θέλει να πάρει φάρμακα;

Η λύση έρχεται από την Citroen η οποία παρουσιάζει τα γυαλιά Seetroen. Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο ζευγάρι γυαλιών, που διαθέτουν τέσσερις εσωτερικούς δακτυλίους. Αυτοί φέρουν ένα μπλε υγρό που δημιουργεί νοητά τη γραμμή του ορίζοντα, με αποτέλεσμα τα μάτια να στέλνουν διαφορετικό σήμα στον εγκέφαλο και να επιτυγχάνεται ο απαραίτητος συγχρονισμός με το υπόλοιπο σώμα.

Υπεύθυνη γι’αυτό είναι η περιφερειακή όραση των ματιών που χρησιμοποιεί το υγρό για να δημιουργήσει τον ορίζοντα και να εναρμονίσει τις οπτικές πληροφορίες με άλλες πληροφορίες κίνησης που αποστέλλονται στον εγκέφαλο. Η Citroen δηλώνει πως κάποιος πρέπει να φορά τα γυαλιά μόλις εμφανιστούν τα συμπτώματα της ναυτίας και αυτά θα εξαφανιστούν μετά από 10 λεπτά.

Τα γυαλιά είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά και πωλούνται έναντι 99 ευρώ, μέσω του επίσημου e-shop της γαλλικής εταιρίας.