Η Automobili Pininfarina έχει γίνει από τον περασμένο Απρίλιο μια εταιρία πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το πρώτο της μοντέλο θα βγει στην αγορά το 2020 και θα είναι ένα hypercar που θα ανταγωνίζεται την Bugatti Chiron.

Πρόκειται για το PF-Zero που θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα, κοστίζοντας 2 εκατ. ευρώ. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου θα ξεπερνά τα 400 χλμ/ώρα και οι φήμες θέλουν το μοντέλο να φορά 4 ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν κοντά στα 2.000 άλογα. Θα είναι τετρακίνητο, θα ζυγίζει λιγότερο από 2.000 κιλά και θα έχει αυτονομία 500 χλμ, με τις μπαταρίες να βρίσκονται τοποθετημένες στο κεντρικό τούνελ. Η παρουσίασή του θα γίνει τον επόμενο μήνα, στο περιθώριο του Pebble Beach.

Θα ακολουθήσουν ακόμη τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025. Πρόκειται για τρία αμιγώς ηλεκτρικά crossovers, με το ένα να τοποθετείται απέναντι από τα μοντέλα της κατηγορίας της Porsche Macan, το δεύτερο (PF-Two) απέναντι από την Cayenne και το τρίτο (PF-One) απέναντι από την Lamborghini Urus.

Ο πρόεδρος του Mahindra Group, Anand Mahindra, πιστεύει πως τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το μέλλον και η Automobili Pininfarina θα δημιουργήσει το τέλειο πολυτελές όχημα, που θα δώσει στους εραστές των αυτοκινήτων την ελευθερία να ταξιδεύουν χωρίς να επιβαρύνουν τον πλανήτη.