Το τμήμα παραμετροποίησης της Bentley ονομάζεται Mulliner και μπορεί να κάνει πραγματικότητα την κάθε τρελή επιθυμία του ιδιοκτήτη ενός μοντέλου της βρετανικής εταιρίας. Πρόσφατα παρουσίασε τη νέα επιλογή για τα διακοσμητικά ξυλόφυλλα (καπλαμάς) για τις Flying Spur, Bentayga και Mulsanne.

Αυτό είναι από καρυδιά και έχει ανοιχτούς πόρους. Η επιλογή αυτή δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τη “φυσική, αυθεντική ομορφιά της καρυδιάς”, που προέρχεται από έναν ειδικό τύπο δέντρου που συνδυάζει την Ευρωπαϊκή και την Αμερικανική καρυδιά.

Το ξύλο έρχεται από ειδικά αναπτυγμένα δέντρα που φυτεύονται κυρίως στην Καλιφόρνια, με τους μηχανικούς ξύλου της Bentley να επιλέγουν μόνο το λεπτότερο ξύλο καρυδιάς, το οποίο στη συνέχεια κόβεται προσεκτικά από το δέντρο, μεταξύ του εξωτερικού στρώματος και του εσωτερικού πυρήνα.

Έπειτα, ο καπλαμάς καρυδιάς με ανοιχτούς πόρους λουστράρεται με μόλις τρεις εξαιρετικά λεπτές στρώσεις λάκας, οι οποίες συνολικά έχουν πάχος μόλις 0,1 χλστ., προσδίδοντάς του ένα φινίρισμα σαν κερί. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να αισθάνονται πραγματικά την υφή του ξύλου. Συγκριτικά, η επίστρωση βερνικιών υψηλής στιλπνότητας της Bentley έχουν πάχος 0,5 χλστ., και προσφέρουν γυαλιστερό, ομαλό φινίρισμα.