PSA: Κέρδη ρεκόρ για το α’ εξάμηνο, κέρδη και η Opel

Σχετικά άρθρα

Η PSA ανακοίνωσε πως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 παρουσίασε κέρδη ρεκόρ. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη σημείωσαν αύξηση 18% στα 1,48 δισ. ευρώ το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου, ενώ τα έσοδα έκαναν άλμα 40% στα 38,6 δισ. Ως αποτέλεσμα των ανακοινώσεων, η μετοχή του ομίλου έκανε άλμα σε υψηλά 10ετίας.

Η PSA επωφελήθηκε από τις πωλήσεις του Peugeot 3008 και του 5008, ενώ ενισχύθηκε και από τις πολυετείς προσπάθειες εξοικονόμησης κοστών, υπό τον CEO, Carlos Tavares, που έσωσε τον όμιλο από τη χρεοκοπία το 2014.

Ο Tavares χρησιμοποιεί την ίδια συνταγή στην Opel, που απέκτησε από τη General Motors σχεδόν έναν χρόνο πριν. Την τελευταία φορά που ήταν κερδοφόρα υπό την GM, ήταν το 1999.

Η μετοχή της PSA έκανε άλμα 12,6% νωρίτερα στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2008 ενώ λίγο πριν ήταν στα 22,39 ευρώ με άνοδο 9,6%.

Η Opel κατάφερε να σημειώσει κέρδη ύψους 502 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2018, έναντι ζημιάς ένα χρόνο πριν. Η μετοχή της σημείωσε άλμα 13%, και βρέθηκε σε υψηλό έξι ετών. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Opel είχε χάσει 179 εκατ. ευρώ το β’ εξάμηνο του 2017, παρόλο αυτά, η PSA κατάφερε εκπληκτικά αποτελέσματα ένα εξάμηνο μετά.

Τα κέρδη στην Opel προήλθαν επειδή κόπηκαν τα περιττά έξοδα, ενώ σταμάτησαν να παράγονται πολύπλοκα αυτοκίνητα. Όπως δήλωσε ο CEO της PSA:

Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια μιας επιτυχούς μεταμόρφωσης. Ο κάθε υπάλληλος συνεισφέρει και είμαι χαρούμενος που βλέπω αποτελέσματα για όλους τους μετόχους μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Peugeot 5008

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του 5008. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την ίδια που φέρει το νέο 3008 και...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

Η Peugeot μας δείχνει το εσωτερικό του νέου 5008

Μέσα στον Μάρτιο η Peugeot θα παρουσιάσει το νέο 5008 και η γαλλική εταιρία έδωσε ένα μικρό video που μας δείχνει το εσωτερικό του....

Η Peugeot ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της, 8 χρόνια εγγύηση στο νέο e-3008

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη e-Lion Day της Peugeot, με τη γαλλική εταιρία να παρουσιάζει τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και τις σημαντικές...
Autoblog.gr