Η Bentley θέλοντας να χωρέσει όλη την 100χρονη ιστορία της σε ένα και μόνο βιβλίο, δημιούργησε το Centenary Opus. Πρόκειται για ένα βιβλίο βάρους 30 κιλών που θα προσφέρεται σε τρεις ξεχωριστές εκδόσεις, τις “Mulliner”, “Centenary” και “Crewe.”

Οι δύο πρώτες θα είναι περιορισμένης έκδοσης και θα είναι πραγματικά τεράστιες, μιας και καταλαμβάνουν χώρο μισού τετραγωνικού, με το βιβλίο όταν ανοίγει, από την μια άκρη της σελίδας έως την άλλη άκρη, να καλύπτει απόσταση 2 μέτρων. Η έκδοση “Crewe” θα έχει ένα πιο προσιτό μέγεθος.

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα υπάρχουν όλες οι χαρακτηριστικές στιγμές της ιστορίας της Bentley, όπως οι νίκες στο Le Mans στη δεκαετία του 1920, τα μοντέλα της, αλλά και οι άνθρωποι που την δημιούργησαν σε αυτό που είναι σήμερα.

Η εταιρία δεν ανακοίνωσε το κόστος του βιβλίου, αλλά μην περιμένεις να είναι φθηνό. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από το 2019.

Διάβασε επίσης

Αυτό το βιβλίο-γλυπτό της Ferrari κοστίζει 25.000 ευρώ

  • Anestis Genk

    Τα τελευταία ας πούμε 5 χρόνια οι εταιρίες το έχουν ρίξει στην ιστορία. Σε 30 χρόνια άρα τι αξία θα έχει μια ferrari 488 και τι μια ferrar 348;

  • η bentley εχει πλουσια ιστορια…….αλλα σε μια εποχη που δεν μου αρεσε ποτε…..ενω απο τοτε που θυμαμαι να ασχολουμε με τα αυτοκινητα…….μου ηταν απο τις πιο αδιαφορες μαρκες !!!!! οποτε σορρυυυυυυ δεν θα παρω !!!! :-P