Η VW ανακοίνωσε πως δυσκολεύεται να καλύψει τα πρότυπα του νέου προτύπου μέτρησης εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης WLTP που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η του Σεπτέμβρη. Όπως δήλωσε ο CEO της Volkswagen, Herbert Diess:

Χάθηκε τεχνογνωσία στην εξέλιξη κινητήρων, μιας και πολλοί μηχανολόγοι και άλλοι μηχανικοί αποχώρησαν από την εταιρία μετά το Dieselgate.

Η έλλειψη κατάλληλων μηχανικών καθιστά τη διαδικασία πιστοποίησης των κινητήρων της εταιρείας σύμφωνα με τα πρότυπα του WLTP πολύ πιο δύσκολη.

Οι προκλήσεις του WLTP είναι το μεγαλύτερο ρίσκο για τις πωλήσεις και τα κέρδη του ομίλου. Οι ρυθμιστικές αρχές ελέγχουν στα αυτοκίνητα ακόμα και τον τύπο τον ελαστικών και το αν ο κλιματισμός είναι σε λειτουργία κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Αυτό επηρεάζει την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των εργοστασίων μας, οπότε θα υπάρχουν ημέρες αργίας σε αυτά, κατά τη διάρκεια της περιόδου που διανύουμε.

Ένα πράγμα είναι σαφές όμως, αυτή θα είναι μία τιτάνια προσπάθεια για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ειδικά όσον αφορά στα περιθώρια.

Με την VW να έχει καταργήσει ήδη την απλή έκδοση του Golf GTΙ, ενώ έχει προχωρήσει στη μείωση της ιπποδύναμης των VW Golf R και Seat Leon Cupra, λόγω του WLTP, ο CFO της, Frank Witter, πρόσθεσε πως το κόστος των καθυστερήσεων λόγω του WLTP θα μπορούσε να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

 • anagnwsths

  Η Ευρώπη σιγά σιγά βγάζει τα ματάκια της. Την δεκαετία του 90′ διέλυσαν τον πρωτογενή τομέα -κόβανε αλιευτικά-επιδοτούσαν την μη σπορά των χωραφιών κτλ , πιο πριν είχαν εξαλείψει την μικρομεσαία βιοτεχνία – βιομηχανία. Στην συνέχεια ο ευρωπαϊκός χρηματοπιστωτικός τομέας φορτώθηκε τις φούσκες για τα σπίτια των Αμερικάνων και τον αέρα κοπανιστό της Wall Street, τώρα μπαίνει χέρι στα βαριά χαρτιά της Ευρωπαϊκής οικονομίας.

 • hellboy

  τι ενοει λεγοντας οτι χαθηκε τεχνογνωσια στην εξελιξη κινητηρων….
  ρε απατεωνακο…… τι εξελιξη ειχαν οι κινητηρες οι πειραγμενοι με λογισμικο να περνανε τα τεστ.????????? μας δουλευετε….. ΕΛΕΟΣ…….. μονο γερμανος θα το ελεγε αυτο..

 • rantaplan

  Αυτό που έπαθαν λέγετε Θεία Δίκη.

 • Smartass

  Απορώ πως δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα το ”λαλίστατο” πανταχού παρόν ψευδώνυμο.

  • τι να σχολιασουμε ??? αφου θα βρει τη λυση στο τελος με λογισμικα η χωρις..και παλι πρωτη θα ειναι ..και μετα θα αρχισετε παλι την κλαψα !!! :-D

 • shaoqing14
 • καλά, ναι, μελό για να λυπηθούμε πολυεθνική βιομηχανία δισεκατομμυρίων. μπου χου, κλαίει και η γάτα μου. εδώ πάμε κατά διαόλου θα ψηθούμε ζωντανοί και αυτοί δεν έχουν μηχανικούς μωρέ.

  • hellboy

   μην ξεχνας και την τεχνογνωσια… χασαν.. λεει……… ααααχαχαχαχαχχα!