Πριν σχεδόν δύο χρόνια έμαθες την Sono Motors, την εταιρεία του 22-χρονου -τότε- Laurin Hahn, με συνιδρυτές δύο άλλους νέους, την Navina και τον Jona. Η εταιρεία τους έχει έδρα το Μόναχο της Γερμανίας και η ιδέα για την δημιουργία ενός ηλεκτρικού-ηλιακού αυτοκινήτου με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, άρχισε να γεννιέται μέσα στο γκαράζ του Jona.

Με αφορμή τις πολλές και συνεχόμενες ημέρες ηλιοφάνεια που έχει φέτος η Βαυαρία, οι μηχανικοί της εταιρίας δοκιμάζουν τους τελευταίους μήνες το σύστημα φόρτισης του Sion. Δηλαδή του πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο διαθέτει στο αμάξωμα του 330 φωτοβολταϊκά στοιχεία, τα οποία είναι αρκετά για να χαρίσουν μια αυτονομία της τάξης των 30 χλμ. ανά μέρα, με αυτά να προστίθενται στα 160 χλμ. που προσφέρει η μπαταρία 30 kWh που διαθέτει το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την Sono Motors, η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει στην Γερμανία το δεύτερο μισό του 2019, και ήδη περίπου 5.000 άτομα έχουν παραγγείλει το Sion, καθώς η τιμή του αναμένεται να ξεκινά από τα €16.000.