Πριν από δύο εβδομάδες, ο Elon Musk, στην προσπάθειά του να πείσει αρχές και αγορά ότι διαθέτει τη χρηματοδότηση για να αποσύρει την Tesla από το χρηματιστήριο, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, γνωστό ως PIF, το οποίο και εμφανίζεται πρόθυμο να παράσχει σημαντικά κεφάλαια.

Ωστόσο πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι το PIF βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την μη εισηγμένη ανταγωνίστρια της Tesla, Lucid Motors, προκειμένου να επενδύσει σε αυτή 1 δισ. δολάρια. H κίνηση αυτή αποκαλύπτει την αυξημένη όρεξή του για επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών του βασιλείου των Σαούντ να περιορίσει την εξάρτηση της οικονομίας από το πετρέλαιο.

Ο επενδυτικός όμιλος της Σαουδικής Αραβίας κατέχει ήδη μερίδιο 5% στην Tesla. Ωστόσο πρόκειται μάλλον για κακό νέο για τον Musk, καθώς εάν τελικά επενδύσει στην Lucid, δύσκολα θα επενδύσει και στην Tesla. Παρά το γεγονός ότι το ενεργητικό του ανέρχεται στα 250 δισ. δολάρια, ουσιαστικά διαθέτει περιορισμένους πόρους για νέους επενδύσεις, καθώς έχει δεσμευθεί ήδη σε πολύ ανοίγματα στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας και όχι μόνο.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η αξία της μετοχής της Tesla να παρουσιάσει πτώση 6% κατά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και τώρα να ανέρχεται στα 301,33 δολάρια.