O λόγος που η Porsche 911 Project Gold δεν μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες ημέρες, η Porsche παρουσίασε στο Pebble Beach το Project Gold, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα restomod μιας 911 (993) Turbo από την ίδια την εταιρία, η οποία όμως δεν είναι street-legal. Οι λέξεις δύσκολα περιγράφουν πόσο κολάσιμα ποθητή είναι, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα στον δρόμο.

Και ρωτάς γιατί. Σύμφωνα με τον επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Porsche Classic, Philipp Salm, οι λόγοι είναι αρκετοί που το αυτοκίνητο δεν μπορεί να πάρει πινακίδες.

Έτσι, παρότι το Project Gold βασίζεται σε μια 993 της δεκαετίας του ’90, το αυτοκίνητο στην πραγματικότητα είναι μοντέλο 2018, καθώς το μόνο πράγμα από την δεκαετία του ’90 της μοναδικής αυτής δημιουργίας είναι το σασί, το οποίο, όμως, δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν. Έτσι, από την στιγμή που το Project Gold λογίζεται ως μοντέλο του 2018, θα πρέπει να ακολουθήσει τους κανονισμούς για τις εκπομπές και το θόρυβο για τα σημερινά οχήματα.

Σύμφωνα με τον Salm, δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος για τον νέο αερόψυκτο εξακύλινδρο κινητήρα με προδιαγραφές της δεκαετίας του ’90 να συμμορφωθεί με αυτούς τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων και παραγόμενου ήχου, ιδιαίτερα αυτούς που ισχύουν στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά, ένας Σαουδάραβας επιχειρηματίας ρώτησε εκπρόσωπο της Porsche αν θα μπορούσε να οδηγήσει το αυτοκίνητο, και εκείνος απάντησε ότι σε μερικές περιοχές του πλανήτη θα μπορούσε να πάρει άδεια κυκλοφορίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...