Το Νοέμβριο του 2015, η Hyundai αποφάσισε να δημιουργήσει την δική της high-end υπο-μάρκα, ακολουθώντας τα βήματα της Toyota με την Lexus, της Nissan με την Infiniti και της Honda με την Acura. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η Genesis. Το πρώτο μοντέλο της ήταν το G90, το οποίο αποτελεί την ναυαρχίδα της, θέτοντας το απέναντι σε Audi A8 και BMW Σειρά 7.

Ακολούθησε, το G80, το οποίο είναι η ανανεωμένη έκδοση αυτού που ξέραμε μέχρι πριν λίγα χρόνια ως Hyundai Genesis. Και τα δύο οχήματα έχουν στόχο να καθιερώσουν το εμπορικό σήμα της Genesis στις Η.Π.Α., ως κάτι περισσότερο από ένα πολυτελές Hyundai. Αλλά αν υπάρχει κάποιο όχημα που θα βοηθήσει στην προώθηση της Genesis στο προσκήνιο της premium κατηγορίας, αυτό είναι το νέο G70, και το πρώτο από τα έξι μοντέλα που θα παρουσιάσει μέχρι το 2020 η κορεάτικη εταιρία.

To G70 αποτελεί τη πρόταση της εταιρίας για τα μεσαία premium sedan καθώς απέναντι του έχει τον καταξιωμένο γερμανικό ανταγωνισμό των Audi A4, BMW Σειρά 3 και Mercedes C-Class, ενώ καθόλου αμελητέα δεν είναι η Alfa Romeo Giulia και η Cadillac ATS. Σαν πρώτη προσπάθεια της εταιρίας στην κατηγορία θα έπρεπε να ήταν πολύ καλό, χωρίς κανένα ψεγάδι, και όπως θα δεις στο παρακάτω video οι Κορεάτες τα κατάφεραν και βλέπουν στα ίσια την πρόταση της BMW, και όχι μόνο.

1Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Genesis G70