Η Audi αποσύρεται από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross

Σχετικά άρθρα

Η Audi, μετά την χθεσινή της ανακοίνωση ότι το επόμενο έτος θα επικεντρωθεί στη Formula E και το DTM, ανακοίνωσε σήμερα -μέσω του διευθυντή της Audi Motorsport, Dieter Gass- ότι αποσύρει την υποστήριξή της στην ομάδα του Mattias Ekstrom, για το πρωτάθλημα FIA World Rallycross. Αυτό θα γίνει μετά το τέλος της φετινής σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι η Audi δεν θα συμμετάσχει στο World RX όταν αυτό γίνει ηλεκτρικό.

Η Audi ξεκίνησε τη συνεργασία με την ομάδα EKS του Ekstrom, όταν η ομάδα του Σουηδού εισήλθε για πρώτη φορά στο World RX το 2014 με ένα Audi S1 Supercar, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους πέρυσι, παρέχοντας πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη.

Η Audi συμμετείχε επίσης στις τεχνικές συζητήσεις σχετικά με τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αγωνιστικά του World RX, αλλά δυστυχώς αποφάσισε να αφήσει το άθλημα, όπως έκανε και με το WEC.

O Gass πρακτικά αναφέρει ότι το ζήτημα είναι και πάλι το οικονομικό, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Βασικά, δεν θα συμμετάσχουμε με εργοστασιακή εμπλοκή στο μέλλον του rallycross. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με τη Formula E και το DTM και στο τέλος της ημέρας πρόκειται για τα πρωταθλήματα που μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά και να εργαζόμαστε ταυτόχρονα.

Συμμετέχουμε στη Formula E, έτσι έχουμε ήδη ένα πρόγραμμα στο ηλεκτρικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, παρόλο που μας ενδιαφέρει πολύ το EWRX, [αλλά] στο τέλος της ημέρας είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ DTM και EWRX.

Για εμάς, ως επιστροφή της επένδυσης και το εύρος αυτού που καλύπτουμε από την άποψη του παραδοσιακού μηχανοκίνητου αθλητισμού με κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικούς κινητήρες, αυτός ήταν ο καλύτερος συμβιβασμός. Ήταν κυρίως η συνέπεια της θετικής απόφασης για τη συνέχιση του DTM, από το να πάρουμε μια αρνητική απόφαση για το EWRX.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...