Η Bosch ανέπτυξε το παράνομο λογισμικό της Volkswagen, αλλά την προειδοποίησε πως ήταν παράνομο

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με την γερμανική WirtschaftsWoche η Bosch ήταν η εταιρία που ανέπτυξε το παράνομο λογισμικό της Volkswagen, ενώ μεταξύ άλλων βοήθησε την γερμανική εταιρία προκειμένου να κρύψει το λογισμικό από τις αρχές. Αυτό αποδεικνύουν emails που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Bosch βοήθησε ενεργά να κρυφτεί το παράνομο λογισμικό από τις αρχές, ενώ υπάλληλοί της ήταν εκείνοι που το ανέπτυξαν. Τα emails δείχνουν πως η Volkswagen και η Bosch μιλούσαν από το 2006 για το λογισμικό, γράφοντας επίσης πως ο ανταγωνισμός δεν πρέπει να ανακαλύψει ότι το χρησιμοποιούσαν.

Σε ένα email τον Μάρτιο του 2007, η Bosch εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με το παράνομο λογισμικό. Παρόμοιο email στάλθηκε και το 2009, με τους μηχανικούς της Bosch να γράφουν στην VW πως η χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού δεν ήταν νόμιμη, ζητώντας από την VW να αναλάβει την νομική ευθύνη. Η VW αρνήθηκε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...