Πριν σχεδόν 5 μήνες μήνες, η Genesis εξέπληξε τους πάντες παρουσιάζοντας στην έκθεση της Νέας Υόρκης το Essentia Concept, ένα πανέμορφο ηλεκτρικό πρωτότυπο που κάνει εκτενή χρήση carbon στο σώμα, αλλά και στο carbon monocoque σασί. Συνήθως τέτοια εντυπωσιακά πρωτότυπα πολύ δύσκολα βρίσκουν τον δρόμο για την παραγωγή, αλλά φαίνεται ότι οι Κορεάτες “σπάνε” αυτή τη συνήθεια.

Η θετική απήχηση που γνώρισε, οδήγησε τον CEO της εταιρίας, Manfred Fitzgerald, να δηλώνει τον περασμένο Απρίλιο πως επιθυμία του είναι να το περάσει στη παραγωγή μέχρι το 2021, χωρίς ακόμα να είναι τίποτα δεδομένο. Σε πρόσφατη δήλωση του ο Fitzgerald είπε ότι μπορεί το Essentia να ορίζεται επίσημα ως concept, αλλά σχεδόν όλα κάτω από το υπέροχο αμάξωμα του είναι τεχνικά εφικτά να χρησιμοποιηθούν σε ένα αυτοκίνητο δρόμου. Αυτά είναι τα καλά νέα, καθώς τα κακά νέα λένε ότι η έκδοση παραγωγής θα είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο της Genesis και η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη.

Το Genesis Essentia είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας, η οποία παρότι δεν έκανε γνωστά τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, δηλώνει πως εφοδιάζεται με αρκετούς ηλεκτροκινητήρες, που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα.

Το gran touring μοντέλο διαθέτει μακρύ καπό, χαμηλό προφίλ, με τις μπαταρίες σε διάταξη “I” να τοποθετούνται στο κεντρικό τούνελ. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω και χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και στοιχεία ελέγχου δακτυλικών αποτυπωμάτων, προκειμένου να αναγνωρίζουν τον οδηγό και τον συνοδηγό ώστε να ανοίγουν ή να κλείνουν αυτόματα.

Στο εσωτερικό συναντάμε καφέ δερμάτινες επενδύσεις με μπλε βελούδο, 3D εκτυπωμένες επιφάνειες, ψηφιακό πίνακα οργάνων, ψηφιακό καθρέπτη, αρκετές ακόμη οθόνες, όπως επίσης carbon και αλουμινένια διακοσμητικά. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου επιτρέπει στο να είναι ορατό το σύστημα της ανάρτησης, μέρος του carbon πλαισίου, ενώ υπάρχει και αρκετός χώρος για τις αποσκευές.