Ο πρώην ιδιοκτήτης της Manor F1 ετοιμάζει ιπτάμενα ταξί

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Manor F1, ο Stephen Fitzpatrick, έχει πλέον άλλα επιχειρηματικά σχέδια μιας και έχει ιδρύσει την Vertical Aerospace, μία μικρή εταιρία στο Μπρίστολ της Αγγλίας, που σκοπεύει να δημιουργήσει υπηρεσία ιπτάμενων ταξί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2022.

Πρόσφατα διεξήχθη η πρώτη δοκιμαστική πτήση των ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), τα οποία πραγματοποίησαν και μία μη επανδρωμένη πτήση στο αεροδρόμιο Cotswold στο Gloucestershire της Αγγλίας τον Ιούνιο.

Η εταιρία σχεδιάζει να προσφέρει πτήσεις μεταξύ πόλεων με τα οχήματά της μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα αεροσκάφη θα μπορούν να μεταφέρουν δύο επιβάτες, ενώ θα υπάρχει και ένας πιλότος. Ωστόσο ενδέχεται στο μέλλον το νούμερο των επιβατών να αυξηθεί στους τέσσερις.

Από τους 28 μηχανικούς και τεχνικούς εμπειρογνώμονες της Vertical Aerospace, κάποιοι προέρχονται από τη Formula 1. Όπως δήλωσε ο Fitzpatrick:

Έχουμε μάθει πολλά από τη Formula 1, τόσο από την άποψη της τεχνολογίας όσο και του ρυθμού ανάπτυξης. Τα ελαφριά υλικά, η αεροδυναμική και τα ηλεκτρικά συστήματα που αναπτύσσονται μέσω της F1 εφαρμόζονται εξίσου καλά στα αεροσκάφη, πολύ περισσότερο από ό, τι στις οδικές μεταφορές.

Εναποθέτοντας αυτές τις τεχνολογίες στα χέρια έμπειρων μηχανικών αεροδιαστημικής, μπορούμε να κατασκευάσουμε αεροσκάφη αιχμής για τον 21ο αιώνα.

Η Vertical Aerospace είναι η τελευταία σε μια σειρά εταιρειών που συμμετέχουν στη μάχη για τη δημιουργία μιας προσβάσιμης υπηρεσίας ιπτάμενων ταξί, μετά την Uber, την Kitty Hawk και τη Rolls Royce.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...