Το Jaguar XE SV Project 8 έγινε το ταχύτερο sedan στην Laguna Seca

Σχετικά άρθρα

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η Jaguar έκανε ρεκόρ στην πίστα του Nurbrugring, καθώς με χρόνο 7:21.23 η -περιορισμένης παραγωγής- XE SV Project 8, έγινε το ταχύτερο sedan στην γερμανική πίστα. To αυτοκίνητο αυτό, όμως, ήταν προ-παραγωγής και η ομάδα ανάπτυξης του Special Vehicle Operations τμήματος συνέχισε να εξελίσσει το αυτοκίνητο.

Τις προηγούμενες ημέρες η έκδοση παραγωγής βρέθηκε στην πίστα της Laguna Seca, στις Η.Π.Α. και με οδηγό τον Randy Pobst έγινε και εκεί το ταχύτερο sedan, γράφοντας χρόνο 1:37,54. Το αυτοκίνητο έχει κάποιες μικροαλλαγές και συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί πιο σκληρά ελατήρια, όπως και πιο σφιχτές βάσεις μηχανής, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στην ανάρτηση. Ακόμα, έχουν βελτιωθεί τα φρένα για να υπάρχει καλύτερη αίσθηση στο πεντάλ και την απόδοση τους, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να είναι πιο εύκολο στον χειρισμό του. Η ομάδα έκανε επίσης μεγάλες αλλαγές στο λογισμικό, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να εκμεταλλευτεί πλήρως τη δυναμική της ανάρτησης και της αεροδυναμικής.

Να θυμίσω, η Jaguar XE SV Project 8 είναι μια ειδική έκδοση της XE η οποία θα κατασκευαστεί από το τμήμα SVO (Special Vehicle Operations) σε περιορισμένο αριθμό μόλις 300 μονάδων. Κάτω από το καπό κρύβεται ο κομπρεσοράτος V8 5,0-λίτρων κινητήρας απόδοσης 600 ίππων με 700 Nm ροπής, που καθιστούν το σεντάν το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Jaguar όλων των εποχών. Το τετρακίνητο αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με το 8-τάχυτο Quickshift κιβώτιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Jaguar υιοθετεί το πρότυπο φόρτισης της Tesla

Η Jaguar ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Tesla για να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο των Superchargers σταθμών φόρτισης της δεύτερης, στις αγορές των...

Μια Jaguar XKSS πουλήθηκε για 13,2 εκατ. δολάρια

Η συγκεκριμένη Jaguar XKSS βγήκε από το εργοστάσιο το 1957, με την XKSS να είναι στην ουσία η έκδοση δρόμου της αγωνιστικής D-Type, η...