Η Aston Martin έδωσε το πρώτο σκίτσο από το νέο κεντρομήχανο hypercar που ετοιμάζει. Το έχει ονομάσει Project 003, θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021 και θα δανείζεται ορισμένες τεχνολογίες από την Valkyrie.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής εταιρίας, το Project 003 θα μπορεί να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο και θα προσφέρει “κορυφαία δυναμική” τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα.

Θα ανταγωνίζεται τα Ferrari 488, McLaren 720S και τα υπόλοιπα supercar της συγκεκριμένης κατηγορίας και θα βασίζεται σε μια ελαφριά κατασκευή με ενεργή αεροδυναμική και ενεργή ανάρτηση. Ο turbo βενζινοκινητήρας θα βρίσκεται στο κέντρο, με το μοντέλο να προσφέρεται τόσο ως αριστεροτίμονο, όσο και ως δεξιοτίμονο.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 500 μονάδες, με τις παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη του 2021. Αναφορές θέλουν το μοντέλο να ονομάζεται Vanquish και ο Andy Palmer, ο CEO της Aston Martin, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως η εταιρία του πήρε την απόφαση να κατασκευάσει ένα κεντρομήχανο supercar, λόγω της κερδοφορίας που παρουσιάζει, αλλά και επειδή θέλει να επωφεληθεί της συνεργασίας που έχει με την Red Bull Racing, με την οποία ετοιμάζουν από κοινού την Valkyrie.

Σχεδιαστικά το supercar θα αντλεί πολλά στοιχεία από την Valkyrie, αλλά τα δύο μοντέλα δεν θα μπορεί κανείς να τα πει πως είναι ίδια. Το κεντρομηχανο supercar θα παίρνει κίνηση από έναν υβριδικό V6 turbo κινητήρα με KERS. Ο κινητήρα αναπτύσσεται από την ίδια την Aston Martin σε συνεργασία με την Red Bull Racing. Η απόδοση του κινητήρα εικάζεται πως θα ξεπερνά τα 800 άλογα, με το αυτοκίνητο να κατασκευάζεται σε ένα νέο carbon monocoque σασί με αλουμινένια υποπλαίσια.