Η Aston Martin ένα βήμα πριν μπει στο χρηματιστήριο

Σχετικά άρθρα

Οι λεπτομέρειες πλέον απομένουν ώστε η Αston Martin να μπει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η βρετανική εταιρία θα διαπραγματευτεί την άντληση κεφαλαίων της στο χρηματιστήριο αξιών του Λονδίνου στοχεύοντας σε μία αξία μεταξύ 4,02 δισ. και 5,07 δισ. στερλίνων (4,52 – 5,71 δισ. ευρώ). Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων πολυτελείας έχει καθορίσει το εύρος τιμών διαπραγμάτευση ανά μετοχή μεταξύ 17,5 και 22,5 στερλινών (19,7 – 25,4 ευρώ).

Η εταιρεία θα διαθέσει περίπου 56.775.792 μετοχές, που αντιστοιχούσαν σε μερίδιο 25% του μετοχικού της κεφαλαίου. Οι τίτλοι θα προέρχονται από υφιστάμενους μετόχους, όπως οι Investindustrial, Adeem Investments, Primewagon και ανώτατα στελέχη. Η δημόσια προσφορά αναμένεται γύρω στις 8 Οκτωβρίου.

Η Daimler AG που κατέχει μερίδιο 4,9% θα παραμείνει ενδιαφερόμενος και δεν θα πουλήσει τη συμμετοχή της στην αρχική δημόσια προσφορά. Η εταιρεία θα μετατρέψει το μερίδιό της – χωρίς δικαίωμα ψήφου – σε μετοχές. Η τελική αποτίμηση της αξίας των μετοχών αναμένεται να ανακοινωθεί στις 3 Οκτωβρίου, όταν θα ξεκινήσει και επισήμως οι συναλλαγές οι μετοχές στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer, δήλωσε:

Με τη είσοδο της Aston Martin στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η εταιρεία μας θα είναι μόνη εισηγμένη αυτοκινητοβιομηχανία εκεί, δίνοντας την ευκαιρία στους επενδυτές να συμμετάσχουν στη μελλοντική μας επιτυχία. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τα οφέλη από την ανάκαμψη της Aston Martin στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μεγάλη.

Έχουμε εξασφαλίσει και δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στα West Midlands και τη Νότια Ουαλία, έχουμε ενισχύσει τις επενδύσεις μας στον τομέα της μεταποίησης και της μηχανικής και αυξήσαμε τις δαπάνες μας απέναντι στους τοπικούς προμηθευτές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε μετοχές όχι μόνο σε θεσμικούς επενδυτές αλλά και σε υπαλλήλους μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, πελάτες και μέλη του Club Owners Club της Aston Martin.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...