Ένα νέο teaser video της νέας 3 Series έδωσε η BMW, δείχνοντας μας το αυτοκίνητο κατά την παραγωγή του μέσα στο εργοστάσιό της.

Ο σχεδιασμός της φαίνεται αρκετά διαφορετικός από αυτόν της τωρινής γενιάς, ενώ στο εσωτερικό έχουν γίνει άλματα και πλέον συναντάμε πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγαλύτερη οθόνη στη κεντρική κονσόλα, νέες επενδύσεις και μεταλλικά διακοσμητικά.

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, η νέα Σειρά 3, με κωδική ονομασία G20, υιοθετεί μια πιο σπορ σχεδίαση με έντονες ακμές, ενώ φέρει μια σειρά από μηχανικές και τεχνολογικές αλλαγές, με την 7η γενιά της 3άρας να είναι ελαφρύτερη έως και κατά 55 κιλά, μιας και κάνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και CFRP (carbon fiber reinforced plastic), ενώ θα εξοπλίζεται με τεχνολογίες όπως ημι-αυτόνομης οδήγησης και ηλεκτρικών κινητήρων.

1Διάβασε ακόμα

Η νέα Σειρά 3 θα έχει τον δυνατότερο τετρακύλινδρο κινητήρα στην ιστορία της BMW

Το αυτοκίνητο έχει ιδανική κατανομή βάρους (50:50), με την πλατφόρμα CLAR να συμβάλει στη σημαντική βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας. Η ανάρτηση του μοντέλου είναι νέα, με τα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης να είναι σχεδιασμένα ώστε να βελτιστοποιούν την άνεση και τη δυναμική απόδοση. Σε αυτό συμβάλουν τα μεγαλύτερα μετατρόχια κατά 3 εκατοστά και οι νέοι άξονες. Το κέντρο βάρους της νέας Σειράς 3 έχει μειωθεί κατά 10 χιλιοστά σε σχέση με τη τωρινή γενιά, με την δομή του αμαξώματος να προσφέρει αυξημένη ακαμψία.

Διαθέσιμη με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, η νέα Σειρά 3 θα προσφέρεται σε εκδόσεις από 136 έως 380 ίππων, με τους κινητήρες να συνδυάζονται με 6-τάχυτο μηχανικό και 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που θα στέλνουν την κίνηση είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς.