Σύντομα η παρουσίαση του VW Jetta GLI, με τον κινητήρα του Golf GTI

Σχετικά άρθρα

Τις πρώτες εβδομάδες του χρόνου, η Volkswagen παρουσίασε στην έκθεση του Detroit την τελευταία γενιά του Jetta, το οποίο κυκλοφορεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού από τις αρχές του καλοκαιριού. Σήμερα, όμως, μαθαίνουμε ότι η γρήγορη έκδοση του μοντέλου, το Jetta GLI, θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα και πάλι στην έκθεση του Detroit, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο Jose Carlos Pavone, επικεφαλής σχεδιασμού της Volkswagen Βραζιλίας, μιλώντας στο “αδερφό” Autoblog της χώρας της Λατινικής Αμερικής κατά την παρουσίαση του Vento (Jetta) στην Αργεντινή, είπε ότι η GLI έκδοση θα κάνει σύντομα το ντεμπούτο της, τονίζοντας:

Εκτιμώ ότι το Vento [Jetta] GLI θα μπορούσε να παρουσιαστεί τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Detroit. Η sport έκδοση σχεδιάστηκε ειδικά για τις προτιμήσεις της αγοράς της Βόρειας Αμερικής.

O Pavone συνέχισε λέγοντας ότι το μοντέλο θα έχει μοναδικό σχεδιασμό, μαύρη οροφή και ζάντες με πέντε ακτίνες. Μηχανικά, το Jetta GLI θα κινείται με τον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα του Golf GTI, ο οποίος αποδίδει 220 άλογα και 350 Nm ροπή. Αυτός θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ή προαιρετικά με ένα 7-τάχυτο DSG, ενώ στον πίσω άξονα θα υπάρχει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...