Η Volkswagen παρουσιάζει επίσημα τη νέα γενιά του Jetta. Το νέο μικρό sedan της γερμανικής εταιρίας βασίζεται στην MQB πλατφόρμα και διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά του Arteon.

Το μοντέλο έχει αποκτήσει νέα, πιο σπορ εμφάνιση, με μεγάλη γρίλια, νέα LED φωτιστικά σώματα, μικρή αεροτομή, χρωμιομένα διακοσμητικά και διπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Το μεταξόνιο του έχει αυξηθεί κατά 4 εκατοστά, φτάνοντας πλέον τα 2,69 μέτρα, προσφέροντας έτσι περισσότερο χώρο στους επιβάτες. Στις ΗΠΑ προσφέρεται με τον 1.4 TSI κινητήρα απόδοσης 150 ίππων που συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό είτε με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στο εσωτερικό συναντάμε μεταξύ άλλων ψηφιακό πίνακα οργάνων και στις ΗΠΑ η τιμή πώλησής του ξεκινά από τις 18.545 δολάρια.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας υπάρχει αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση στάθμευσης, ενεργό cruise control και παρακολούθηση τυφλών σημείων. Το Jetta είναι ένα από τα best seller μοντέλα της Volkswagen και μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, με τα 3,2 εξ’αυτών να πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ.