Ο Vaughn Gittin Jr., ο επαγγελματίας drifter του Formula Drift, βρέθηκε με το κτήνος του, την Mustang RTR στο Nurburgring Nordschleife όχι με σκοπό να κάνει χρόνο, αλλά να driftάρει και τα 20,7 χλμ. της. Και τα κατάφερε, και μέσω του παρακάτω video μας δίνει την ευκαιρία να δούμε ότι όλη η τεχνική του driftαρίσματος βρίσκεται στο χειρισμό των πεντάλ του αυτοκινήτου.

Το Ford Mustang RTR Drift φοράει έναν κομπρεσοράτο 5,0-λιτρο V8 κινητήρα, απόδοσης 900+ ίππων και το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι χρειάστηκαν τρία σετ πίσω ελαστικών για να ολοκληρώσει τον γύρο ο Gittin Jr. Η Ford δεν ανέφερε τον χρόνο που έκανε το αυτοκίνητο, παρά μόνο αρκέστηκε να επισημάνει ότι το αγωνιστικό έπιασε ταχύτητα μέχρι και 240 χλμ/ώρα, πηγαίνοντας με το πλάι.

O Vaughn Gittin Jr. δήλωσε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να περάσει καλά, και όχι να γράψει χρόνο, τονίζοντας:

Το να driftάρεις το Nürburgring αποτελούσε την απόλυτη πρόκληση για μένα: είναι κάτι που πολλοί είχαν αμφισβητήσει ότι ήταν εφικτό, και αν το αυτοκίνητο και ο οδηγός θα μπορούσαν να το κάνουν χωρίς να τρακάρουν. Κάτι μέσα μου έλεγε ότι έπρεπε να το κάνω για να μάθω.

Δεν ήξερα την “Πράσινη Κόλαση” σχεδόν τόσο καλά όσο νόμιζα. Όλα αλλάζουν όταν πηγαίνεις πλάι σε αυτές τις ταχύτητες.