Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μήνυσε τον Elon Musk

Σχετικά άρθρα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (SEC), προχώρησε τελικά σε μήνυση κατά του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Elon Musk, κατηγορώντας τον για απάτη, αφού ανάρτησε σειρά «ψευδών ή παραπλανητικών», όπως ισχυρίζεται η SEC, μηνυμάτων στο Twitter, που αφορούσαν την ενδεχόμενη αποχώρηση της εταιρείας ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν αναφέρεται ότι ο Elon Musk γνώριζε ή αδιαφορούσε να μάθει ότι παραπλανούσε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου, όταν ανέφερε στα 22 εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter ότι μπορεί να αποσύρει την εταιρεία από το χρηματιστήριο, στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή, και είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας καταρρέει μετα-συνεδριακά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 274,91 δολάρια, όταν είχε κλείσει με υποχώρηση της τάξεως του 0,67% στα 307,52 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...

Νέα bucket καθίσματα για το Tesla Model S Plaid

Η Tesla πρόσθεσε νέα bucket μπροστινά καθίσματα στο Model S Plaid, με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις αρχές του μήνα να εξοπλίζονται με...