Η σημερινή -τέταρτη- γενιά του Renault Scenic και Grand Scenic παρουσιάστηκε το 2016 και με τη νέα γενιά να έρχεται -θεωρητικά- το 2022 ή 2023, το μέλλον του μοντέλου μόνο σίγουρο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ο επικεφαλής της Renault, Thierry Bollore, δήλωσε ότι εξετάζουν αν υπάρχει νόημα να εξελίξουν ένα νέο μοντέλο, καθώς η αγορά των πολυμορφικών αλλάζει από χρονιά σε χρονιά, με τα ποσοστά της κατηγορίας να πέφτουν διαρκώς. Χαρακτηριστικά ο Bollore είπε:

Για την επόμενη γενιά, υπάρχει μια ερώτηση: Θα έχουμε μόνο SUV ή συνεχίζουμε να έχουμε MPV; Αυτός ο προβληματισμός βρίσκεται σε εξέλιξη. Σήμερα, είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που κάνουμε με το Scenic αλλά η κατηγορία αλλάζει από έτος σε έτος. Προς το παρόν, εξακολουθούμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας.

Η εταιρία δηλώνει ότι η συνεχιζόμενη επιτυχία του μοντέλου έχει να κάνει με την ψηλή πίστη των πελατών της, καθώς επίσης και στον σχεδιασμό του μοντέλου. Ο τελευταίος ήταν ένας από τους λόγους που οι πελάτες απέρριπταν συχνά τα πολυμορφικά.