Η βρετανική εταιρεία είχε ήδη αρχίσει να προσαρμόζει την παραγωγή των εργοστασίων της σε ανταπόκριση των σημαντικά μειωμένων πωλήσεων της παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, 2.000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Castle Bromwich, υπεύθυνοι για τις Jaguar XE, XF και XJ αναγκάζονται να δουλεύουν τρεις ημέρες την εβδομάδα μέχρι την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ το εργοστάσιο στο Solihull θα κλείσει για δύο εβδομάδες από τις 22 Οκτωβρίου, χωρίς να επηρεάζεται καμία θέση εργασίας από το κλείσιμο.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις κατά τον μήνα Σεπτέμβριο έφτασαν τα 57.114 αυτοκίνητα, μια μείωση της τάξης του 12,3% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, παρά το γεγονός ότι η JLR δηλώνει ότι υπάρχει “δυνατή” ζήτηση για νέα μοντέλα της, όπως το Range Rover Velar και το ηλεκτρικό Jaguar I-Pace.

Η κινεζική αγορά υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση, που έφτασε το σημαντικό ποσοστό του 46,2%. Η εταιρεία κατηγορεί τη μείωση αυτή τις αλλαγές στους δασμούς εισαγωγής και τις συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις που συγκρατούν την καταναλωτική ζήτηση. Παρόλα αυτά και στην Ευρώπη οι πωλήσεις της JLR μειώθηκαν κατά 4,7%.