Το καλοκαίρι έγινε γνωστό πως ένα νέο ασημί Ford GT έγινε στάχτες στο Μόναχο της Γερμανίας. Η φωτιά ξεκίνησε από τον χώρο του κινητήρα, καταστρέφοντας το πίσω μισό του αμερικάνικου supercar, που είχε διανύσει μόλις 65 χλμ προτού τυλιχθεί στις φλόγες.

Δύο μήνες μετά, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ο 52-χρονος επιχειρηματίας και συλλέκτης, γνωστός ως muc.collector στο Instagram, έκανε γνωστό πως η Ford του έχει παραδώσει ένα ολοκαίνουργιο GT ακριβώς ίδιων προδιαγραφών με αυτόπου κάηκε. Η Ford κατάφερε να ολοκληρώσει άμεσα την αντικατάσταση του μοντέλου, ενδεχομένως σε μια προσπάθεια αποφυγής οποιασδήποτε αρνητικής δημοσιότητας.

Τώρα η Μπλε Οβάλ εταιρία ανακοίνωσε πως ανακαλεί 200 GT που κατασκευάστηκαν μεταξύ 20 Δεκεμβρίου 2016 και 31 Ιουλίου 2018, επειδή σε αυτά υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεσπάσει πυρκαγιά. Αιτία είναι το υδραυλικό υγρό της πίσω ενεργής αεροτομής, που μπορεί να διαρρεύσει και να καταλήξει πάνω στην εξάτμιση, η οποία εάν είναι ζεστή, υπάρχει το ενδεχόμενο να προκληθεί πυρκαγιά.

Οι μηχανικοί της Ford θα τοποθετήσουν νέο λογισμικό που θα ελέγχει καλύτερα τον ελεγκτή των υδραυλικών βαλβίδων, ενώ όσα GT δεν διαθέτουν φίλτρο και υδραυλική βαλβίδα αντεπιστροφής, θα αποκτήσουν. Επίσης η Ford θα τοποθετήσει μια πρόσθετη προφύλαξη στην υδραυλική αντλία.