Την προηγούμενη εβδομάδα, η Volkswagen Motorsport παρουσίασε τα αγωνιστικά χρώματα του νέου Polo GTI R5, με τα οποία θα τρέξει σαν εργοστασιακή συμμετοχή στον πρώτο του αγώνα, στο Ράλλυ Ισπανίας στις 25 Οκτωβρίου. Ο αγώνας σηματοδοτεί την επιστροφή του Petter Solberg στον θεσμό -έστω και για μια φορά- και για το λόγο αυτό ο παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC του 2003 βρέθηκε χθες στις ασφάλτινες ειδικές του αγώνα για να μάθει το αυτοκίνητο.

Ο 43-χρονος Νορβηγός θα έχει δίπλα του την Veronica Engan, ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο Eric Camille με συνοδηγό τον Benjamin Veillas. Οι παραδόσεις σε ιδιώτες θα ξεκινήσουν από το Νοέμβριο, με την VW να έχει ήδη 15 παραγγελίες από ομάδες σε όλο τον κόσμο και οι πελάτες έχουν βρεθεί στις εγκαταστάσεις της VW Motorsport για να δουν το αυτοκίνητο από κοντά και πάρουν μία γεύση από το δεξί μπάκετ, δίπλα στον δοκιμαστή της ομάδας Dieter Depping.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας 1.600άρης turbo κινητήρας, απόδοσης 272 ίππων, που επιτρέπει στο αγωνιστικό -βάρους 1.230 κιλών- να επιταχύνει για τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,1 δευτ.