Η Ford ξεκίνησε την παραγωγή του νέου ηλεκτρικού van της, του StreetScooter Work XL, στο εργοστάσιό της στην Κολωνία της Γερμανίας. Το StreetScooter Work XL βασίζεται στο πλαίσιο ενός Ford Transit, αλλά φοράει μπαταρία έως και 76 kWh, που του χαρίζει αυτονομία 200 χλμ. Καθημερινά περίπου 180 υπάλληλοι σε δύο βάρδιες κατασκευάζουν περίπου 16 van, κάτι που σημαίνει έως 3.500 van ετησίως. To νούμερο αυτό είναι αρκετό για να καταστεί το StreetScooter Work XL ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά van.

Με τέτοιο όγκο, η κοινοπραξία θα γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας για διανομές μεσαίου τύπου στην Ευρώπη. Το StreetScooter Work XL θα χρησιμοποιηθεί από τη Deutsche Post DHL Group για την παράδοση δεμάτων στη Γερμανία, ενώ η εταιρία εξετάζει αν θα προσφέρει τα van και σε τρίτους πελάτες. Το σύστημα κίνησης και το σώμα έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές StreetScooter της Deutsche Post DHL και ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 90 kW (122 άλογα) και 276 Nm.

Η δομή του αμαξώματος πληροί τις προδιαγραφές των Deutsche Post και DHL Paket. Το StreetScooter Work XL είναι διαθέσιμο με μπαταρίες χωρητικότητας από 30 και 76 kWh, που θα χαρίζουν στα βαν αυτονομία από 80 μέχρι 200 χλμ. Σύμφωνα με την DHL, κάθε ένα από τα StreetScooter Work XL μπορεί να μεταφέρει περισσότερα από 200 πακέτα, ενώ αναμένεται να εξοικονομεί ετησίως 1.900 λίτρα πετρελαίου, και περίπου 5.000 κιλά CO2.

Η Ford με το Deutsche Post DHL Group μοιράζονται τον ίδιο στόχο: μείωση των εκπομπών ρύπων και δημιουργία νέων κυκλοφοριακών λύσεων στις μετακινήσεις του μέλλοντος. Η νέα συνεργασία είναι ένα σημαντικό και χειροπιαστό βήμα στην επίτευξη αυτών των στόχων. Επιπλέον της νέας γραμμής συναρμολόγησης η υπάρχουσα παραγωγή των μοντέλων StreetScooter θα επεκταθεί σημαντικά όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Η StreetScooter GmbH σχεδιάζει την παραγωγή 20.000 μονάδων ετησίως αυτού του επιτυχημένου, μικρού ηλεκτρικού van διανομών σε διαφορετικές εκδόσεις στο Aachen και σε μία άλλη περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Σήμερα, κυκλοφορούν ήδη 2.500 StreetScooter για τη Deutsche Post σε όλη τη Γερμανία. Όλο και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές από άλλες υπηρεσίες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους ή έχουν ήδη παραλάβει τα StreetScooters για να μετατρέψουν τη λειτουργία των στόλων τους σε μηδενικών ρύπων.