Η Peugeot ετοιμάζει γκάμα ηλεκτρικών σπορ μοντέλων

Σχετικά άρθρα

Μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς υβριδικών οχημάτων στο σαλόνι του Παρισιού, ως μέρος της στρατηγικής για τα ηλεκτροδοτούμενα οχήματα, η Peugeot ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία μίας νέα γκάμας ηλεκτροδοτούμενων, sport οχημάτων από το 2020, υψηλών επιδόσεων και χαμηλών εκπομπών ρύπων.

H γαλλική φίρμα θα συγκεντρώσει τις πηγές της στην ανάπτυξη τέτοιων οχημάτων και συνεπώς, αποφάσισε να αποσυρθεί από πρωτάθλημα WRX στο τέλος του 2018, αφού η εξέλιξη του τελευταίου σε ηλεκτροδότηση είναι αμφίβολη.

Αυτές οι sport, ηλεκτρικές εκδόσεις θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με τις ομάδες της Peugeot Sport και θα συμβάλουν στον στόχο του περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, κατ’ αντιστοιχία με τις οδηγίες των Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων που είναι υπεύθυνα για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η γαλλική φίρμα έχει αποφασίσει να επικεντρωθεί στην κατασκευή τέτοιων νέων οχημάτων, σε ένα πλαίσιο, στο οποίο η αβεβαιότητα που περιβάλλει την εξέλιξη του πρωταθλήματος WRX με θερμικούς κινητήρες προς ένα ηλεκτρικό μέλλον μέχρι το 2021 είναι πραγματικότητα.

Η οδηγική απόλαυση βρίσκεται στην καρδιά της ιστορίας της μάρκας. Η ηλεκτροδότηση των οχημάτων είναι μία νέα ευκαιρία να προσφέρουμε εκδόσεις υψηλών επιδόσεων στους πελάτες μας, οι οποίοι αναζητούν τον συνδυασμό της sport αίσθησης και των χαμηλών εκπομπών ρύπων. Οι οδηγικές αισθήσεις θα ενισχυθούν από την απόδοση που εξασφαλίζει η ηλεκτροδότηση.

Νέοι ορίζοντες προς διερεύνηση, νέες προκλήσεις προς κατάκτηση, η περιπέτεια της Peugeot συνεχίζει να οδεύει προς ένα συναρπαστικό μέλλον. Η συμβατικότητα δεν θα αποτελέσει ποτέ μέρος του DNA μας.

δήλωσε ο Jean-Philippe Imparato, CEO της Peugeot.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Peugeot 5008

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του 5008. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την ίδια που φέρει το νέο 3008 και...