Στην περσινή SEMA, η SpeedKore Performance Group, μια αμερικάνικη εταιρία βελτίωσης -που μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνη για το Plymouth Barracuda που έκανε την εμφάνισή του στο Fast and Furious 7– ανακοίνωσε το project ενός Dodge Challenger SRT Demon με το σώμα του να είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από carbon.

Το project πλέον έχει ολοκληρωθεί, και στη φετινή SEMA, η οποία ανοίγει τις πύλες της σε δέκα ημέρες, η εταιρία θα φέρει το αυτοκίνητο, χωρίς να γίνεται γνωστό πόσα κιλά θα μειωθεί το βάρος του απόλυτου αμερικάνικου muscle car.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι βελτιώθηκε και ο κομπρεσοράτος 6,2-λίτρων V8 κινητήρας, όπου από το εργοστάσιο αποδίδει 840 άλογα και 1.043 Nm ροπή, και ολοκληρώνει το 400άρι σε 9.65 δευτ. Η SpeedKore αποφάσισε να “πετάξει” τον κομπρέσορα και να τον αντικαταστήσει με ένα ζευγάρι τεράστιων turbo. Αυτά, μαζί με μια πληθώρα άλλων τροποποιήσεων, επιτρέπουν στον κινητήρα να αποδώσει περίπου 1.400 ίππους στον στρόφαλο και ακριβώς 1.203 ίππους στους πίσω τροχούς.

Σύμφωνα με την SpeedKore, εξαιτίας των παραπάνω, το αυτοκίνητο έγραψε σε δοκιμές χρόνο 8.77 δευτ. το 400άρι για το 400άρι, με ταχύτητα εξόδου 260 χλμ./ωρα.