Η Hyundai επενδύει στους εξωσκελετούς για τους εργαζόμενους της και όχι μόνο

Σχετικά άρθρα

Η Audi χρησιμοποιεί εξωσκελετούς για να νικήσει την οσφυαλγία, η Ford έχει τελειοποίησε τους εξωσκελετούς της για χρήση από τους εργαζόμενους της και η Hyundai έχει βγάλει στην αγορά δύο εξωσκελετικά κουστούμια για την βοήθεια ηλικιωμένων, παραπληγικών και ατόμων με αναπηρία.

Η κορεάτικη εταιρία, όμως, σε συνεργασία με την Kia, θέλουν να βελτιώσουν και την καθημερινότητα των εργαζομένων της. Για το λόγο αυτό παρουσίασαν δύο νέους τύπους εξωσκελετών. Ο πρώτος είναι το H-CEX για την προστασία των γονάτων, και ο δεύτερος είναι το γιλέκο H-VEX.

Ξεκινώντας με το δεύτερο, το όνομα H-VEX είναι από τα αρχικά των λέξεων Hyundai Vest Exoskeleton, με τη εταιρία να αναφέρει ότι θα επιταχύνει την εξέλιξη τους, έτσι ώστε το γιλέκο να χρησιμοποιηθεί από τους εργαζομένους της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους στα εργοστάσια της στην Αμερική.

Αυτός ο ρομποτικός βοηθός έχει ως στόχο να ανακουφίσει την πίεση στον λαιμό και στην πλάτη των εργαζομένων, προσθέτοντας 60 κιλά δύναμης στα χέρια τους όταν χρησιμοποιούνται πάνω από το κεφάλι.

Από την άλλη, το Hyundai Chairless Exoskeleton (H-CEX) χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένα εργοστάσια, βοηθώντας τους εργαζομένους να κάνουν τα καθημερινά καθήκοντά τους με ευκολία. Σε αντίθεση με το H-VEX, το H-CEX δεν βοηθά μόνο με το λαιμό και την πλάτη, αλλά και τις αρθρώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της θέσης ενός εργαζομένου, ενώ “παίρνει” το φορτίο από τα γόνατα του χρήστη, μεταμορφώνοντας τον εαυτό του σε ένα είδος φορητής, προσωπικής καρέκλας.

Τέλος, και ενώ συνεχίζονται οι δοκιμές στους εξωσκελετούς, η Hyundai ανακοίνωσε επίσης σχέδια για να να μπει στον τομέα των ιατρικών συσκευών, με την Hyundai Universal Medical Assist (HUMA) και το Robotic Personal Mobility.

To πρώτο μπορεί να εφαρμοστεί στη μέση και στα πόδια για να ενισχύσει τους μυς ενός ατόμου ενώ περπατά, επιτρέποντας στους χρήστες να επιτύχουν ταχύτητα κίνησης μέχρι 12 χλμ/ώρα, καθιστώντας το ένα από τα πιο γρήγορα “φορετά” ρομπότ στον κόσμο. Το δεύτερο είναι αρκετές συσκευές κινητικότητας για ένα άτομο, που θα κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr