Η Hyundai εκτός από αυτοκίνητα αναπτύσσει και ειδικά εξωσκελετικά ρομπότ. Πρόκειται για ειδικά κουστούμια-ρομπότ, που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν την δύναμη του ανθρώπινου σώματος, να προλαμβάνουν ατυχήματα και τραυματισμούς ή ακόμη και να χρησιμοποιούνται ως μέσα αποκατάστασης του ανθρώπινου σώματος μετά από ατυχήματα.

Στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης η εταιρία παρουσίασε τα νέα της δημιουργήματα. Το πρώτο ονομάζεται H-MEX (Hyundai Medical EXoskeleton) και έχει σχεδιαστεί για να βοηθά παραπληγικούς ασθενείς με κακώσεις στο κάτω μέρος του νωτιαίου μυελού, επιτρέποντάς τους να περπατούν, αλλά και να κάνουν και άλλες κινήσεις όπως να στέκονται όρθιοι, να κάθονται, να κάνουν στροφές, ακόμη και να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν σκάλες.

Παράλληλα η εταιρία έχει αναπτύσσει και ένα ακόμη εξωσκελετικό “κοστούμι” που το ονομάζει HUMA (Hyundai Universal Medical Assist) που προσφέρει υποστήριξη στην σπονδυλική στήλη και στα πόδια. Απευθύνεται σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, σε άτομα με αναπηρία, όπως και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να μετακινούνται εύκολα χωρίς την βοήθεια κάποιου ανθρώπου, με ταχύτητες έως και 11 χλμ/ώρα.

Οι στολές αυτές είναι μέρος του προγράμματος Next Mobility της Hyundai, ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να οδηγήσει “στην ελεύθερη κυκλοφορία και στην εύκολη μετακίνηση των ανθρώπων και των αντικειμένων”. Τα κουστούμια διαθέτουν αποσπώμενες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και ρυθμιζόμενο μήκος, ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους ανθρώπους.