Δημοπρατείται μια από τις τέσσερις Ferrari 290 MM

Σχετικά άρθρα

Στις 8 Δεκεμβρίου στο Los Angeles, ο RM Sotheby’s θα προσφέρει αυτό το άψογα ανακατασκευασμένο αγωνιστικό της Scuderia Ferrari, την 290 MM του 1956, την οποία οδήγησαν με επιτυχία κάποιοι από τους μεγαλύτερους οδηγούς αγώνες της εποχής, όπως οι Juan Manuel Fangio, Phil Hill, Peter Collins, Wolfgang von Trips, Olivier Gendebien, Eugenio Castellotti, ενώ αργότερα ανήκε στο Sir Stirling Moss. Το 2015, ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο πουλήθηκε για 28 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ferrari έτρεξε με την 290 MM τις σεζόν 1956 και 1957 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα sport αυτοκινήτων του 1956 και στο Mille Miglia. Η Mercedes είχε κυριαρχήσει με την SLR την προηγούμενη χρονιά, και με την αποχώρηση της γερμανικής εταιρίας στο τέλος της σεζόν του 1955, η Ferrari έμεινε στη μάχη με τη Maserati. Να θυμίσω ότι τόσο το Targa Florio όσο και το Le Mans δεν μετρούσαν στο πρωτάθλημα.

Forward στο σήμερα, ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s θα βγάλει στο σφυρί το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου 0628. Η 290 MM φοράει έναν Tipo 130 V12 κινητήρα, 3.490 κ.εκ., ο οποίος έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον 4,5-λίτρων κινητήρα που τοποθετούσε τότε η ιταλική εταιρία στα μονοθέσια της F1. Διαθέτει πολύ ανεπτυγμένες κεφαλές κυλίνδρων, high-lift εκκεντροφόρο, μεγαλύτερες βαλβίδες, διπλά μπουζί, αναλογία συμπίεσης 9.0:1 και ξηρό κάρτερ. Η απόδοση του έφτανε τα 320 άλογα στις 7.200 σ.α.λ., με την τελική να άγγιζε τα 280 χλμ/ώρα.

H Ferrari κατασκεύασε μόλις 4 αυτοκίνητα και σύμφωνα με τον RM Sotheby’s, η αξία ενός αυτοκινήτου εκτιμάται από την ιστορία του, και η Ferrari 290 MM by Scaglietti του 1956 είναι σχεδόν ανεκτίμητη. Όμως δημοπρατείται όπως είπαμε στις 10 Δεκεμβρίου, οπότε τότε θα μάθουμε πόσο κοστίζει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...