Στις αρχές του 2017, η Mercedes-Benz είχε ανακοινώσει την παγκόσμια ανάκληση μερικών μοντέλων της και τώρα η κυβέρνηση των Η.Π.Α. διερευνά τη γερμανική εταιρία, ισχυριζόμενη ότι αυτή καθυστέρησε να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες των οχημάτων για την ανάκληση, που αφορά πάνω από 1,4 εκατομμύρια οχήματα.

Ο αμερικάνικος εθνικός οργανισμός ασφάλειας της οδικής κυκλοφορίας (NHTSA) διαπίστωσε ότι η Mercedes Αμερικής υπερέβη τις προθεσμίες για την αποστολή επιστολών στους ιδιοκτήτες. Στα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στον ισότοπό της, ο οργανισμός δήλωσε επίσης ότι έχει ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία και την ταχύτητα της εταιρείας για την λήψη της απόφασης της ανάκλησης, καθώς και την κοινοποίηση στην κυβέρνηση σχετικά με αυτή.

Επιπλέον, ο οργανισμός διαπίστωσε ότι πολλές φορές η Mercedes άφησε εκτός πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα που προκάλεσε την ανάκληση ή λεπτομέρειες για τα σχέδια της ανάκλησής. Αυτές οι λεπτομέρειες περιλάμβαναν το ποσοστό των οχημάτων που επηρεάστηκαν από το πρόβλημα της ανάκλησης, αλλά και πληροφορίες σχετικά με το πότε θα ξεκινούσαν οι ανακλήσεις.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την NHTSA για να αντιμετωπίσει τυχόν ανησυχίες, έχοντας περιθώριο τριών εβδομάδων για να απαντήσει στα ερωτήματα του οργανισμού, αλλιώς μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο ύψους μέχρι 105 εκατομμυρίων δολαρίων.