Η Mercedes ετοιμάζεται να κάνει ανάκληση στα μεγάλα SUV της που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, λόγω ενός προβλήματος το οποίο μπορεί να προκαλέσει ένα πιο σοβαρό θέμα. Σύμφωνα με την NHTSA, η Mercedes ανακάλυψε ότι το σύστημα ταξινόμησης επιβατών σε μερικά SUV της δεν έχει βαθμονομηθεί σωστά. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας ενήλικας κάθεται στην θέση του συνοδηγού, το σύστημα πιστεύει πως υπάρχει παιδί στην θέση αυτή και απενεργοποιεί τον αερόσακου συνοδηγού και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τον τραυματισμό του επιβάτη σε περίπτωση ατυχήματος.

Η ανάκληση αφορά 47.799 μοντέλα GLE και GLS του 2016 και 2017. Συγκεκριμένα στην λίστα περιλαμβάνονται GLE300d, GLE350, GLE350d, GLE400, GLE450, GLE550e, GLE63AMG, GLE43 AMG Coupe, GLE63S AMG Coupe, καθώς και τα GL350 Bluetec, GL550 (αφορά το προ-facelift μοντέλα και πριν αλλάξουν το όνομα σε GLS) και το GLS63 AMG. Η διαδικασία της ανάκλησης και επιδιόρθωσης θα ξεκινήσει άμεσα από αυτό τον μήνα και για την διόρθωση του προβλήματος θα χρειαστεί μια αναβάθμιση στο σχετικό λογισμικό.

 • Smartass

  Και το 2017 θα είναι η χρονιά της ανάκλησης!!

 • SAMURAI-66

  Πιστευω αρκετοι παντρεμενοι που….αγαπουν υπερβολικα την πεθερα τους θα την βαλουν στην θεση αυτη για να την προστατεψουν!!
  Περα του αστειου ειναι αρκετα σοβαρο θεμα και δυστυχως παλι το νεο ετος θα δουμε της ιδιες ιστοριες που εγιναν συνηθεια και ολο υπαρχει η ελπιδα οτι θα μηδενιστουν οι αναφορες τους…αλλα δεν!!

 • Mrdesperado32

  με τοσους αυτοματισμους λογικο να χαλανε.αχρειαστα πραγματα βαζουν ωρες ωρες.