Η Volvo και η κινέζικη Baidu ανακοίνωσαν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους και μπαίνουν δυναμικά στην κούρσα των πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων, κυρίως στη Κίνα.

Όπως ανακοινώθηκε η Volvo, θα προσφέρει την πολυετή εμπειρία της στον χώρο του αυτοκινήτου, αλλά και την ειδίκευσή της σε τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, ενώ o κινεζικός διαδικτυακός κολοσσός Baidu θα προσφέρει την πλατφόρμα πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης, Apollo. Μακροπρόθεσμος στόχος των δύο εταιρειών είναι η μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χωρίς οδηγό, στην Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ελέγχεται από την κινεζική Geely. Η Baidu διαχειρίζεται την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της Κίνας, ενώ στη Δύση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της σε τομείς νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.

Η Volvo έχει θέσει ως στόχο έως το 2025 το ένα τρίτο των ετήσιων πωλήσεών της να προέρχεται από τη διάθεση αυτόνομων οχημάτων.

Με την Baidu κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος στην εμπορευματοποίηση των αυτόνομων αυτοκινήτων μας, τα οποία θα παράγονται με την κορυφαία τεχνολογία της Volvo στον τομέα της ασφάλειας.

Υπάρχει μεγάλη εξέλιξη στην αυτόνομη οδήγηση στην Κίνα, όπου η Baidu είναι κορυφαίος παίχτης και η αγορά εκεί προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για εμάς,

δήλωσε ο CEO της σουηδικής εταιρείας, Hakan Samuelsson.

Μακροπρόθεσμος στόχος των δύο εταιρειών είναι η πώληση οχημάτων που θα πληρούν τα πρότυπα Επιπέδου 4 για οχήματα χωρίς οδηγό, που σημαίνει ότι τα οχήματα δεν απαιτούν ανθρώπινη παρέμβαση υπό συγκεκριμένες συνθήκες, σε Κινέζους πελάτες.