Ο Elon Musk μέσω ενός νέου tweet του αποκάλυψε πως η νέα έκδοση του συστήματος Summon θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα της Tesla να ακολουθούν τον ιδιοκτήτη τους, όπως θα έκανε ένα κατοικίδιο. Επιπλέον τα οχήματα θα μπορούν μέσω smartphones να διανύσουν μόνα τους μικρές αποστάσεις.

Με αυτό το χαρακτηριστικό, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της Tesla θα μπορούν να καλούν το αυτοκίνητό τους να έρθει μόνο του εκεί όπου βρίσκονται, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο για να κατευθύνουν εξ’ αποστάσεως το αυτοκίνητό τους στην τοποθεσία που θέλουν, όπως θα έκαναν με ένα τηλεκατευθυνόμενο, αρκεί να είναι στο οπτικό τους πεδίο.

Το χαρακτηριστικό “Summon”, που αποτελεί μέρος της σουίτας προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού, θα είναι έτοιμο σε περίπου έξι εβδομάδες και θα είναι διαθέσιμο σε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, σημείωσε ο Musk.

Ο Musk παράλληλα αποκάλυψε πως μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει και η δυνατότητα αυτόματης στάθμευσης. Η επόμενη ενημέρωση του χαρακτηριστικού Summon, θα καταστήσει τα αυτοκίνητα Tesla ικανά να οδηγήσουν σε ένα χώρο στάθμευσης, να βρουν ένα κενό σημείο και να διαβάσουν τις πινακίδες για να επιβεβαιώσουν εάν το σημείο στάθμευσης είναι έγκυρο και ελεύθερο.

Η λειτουργία Summon εισήχθη τον Ιανουάριο του 2016 και μέχρι σήμερα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της Tesla να βγάζουν αυτόματα το αυτοκίνητό τους από το γκαράζ ή ένα χώρο στάθμευσης και αντίστροφα.