Η Aston Martin θέλοντας να γιορτάσει την επιτυχία της νίκης της DBR1 στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1959, παρουσιάζει την DBS 59, μια επετειακή έκδοση της DBS Superleggera που θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 μονάδες.

Δημιουργίας του τμήματος Q της Aston Martin, η DBS 59 αντλεί στοιχεία από το αγωνιστικό. Βαμμένο σε πράσινο χρώμα, έχει αρκετά γυαλιστερά carbon μέρη, χάλκινες λεπτομέρειες στη μάσκα, στην αεροτομή και στους τροχούς, ενώ στο ίδιο χρώμα είναι βαμμένες και οι μεγάλες δαγκάνες των φρένων.

Στο εσωτερικό συναντάμε καφέ και μαύρες δερμάτινες επενδύσεις, πράσινες και χάλκινες λεπτομέρειες, με το λογότυπο “DBS 59” να είναι ραμμένο στις πλάτες των καθισμάτων. Επίσης υπάρχουν ειδικές θέσεις για κράνη, μπλε αγωνιστικές φόρμες, γάντια, δύο βαλίτσες και ειδικό πράσινο κάλυμμα αυτοκινήτου.

Κίνηση παίρνει από τον V12 5,2-λίτρων κινητήρα απόδοσης 725 ίππων με 900 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 340 χλμ/ώρα.