Στις αρχές του 2017, μάθαμε ότι ο Jim Ratcliffe, ο CEO και ιδιοκτήτης της εταιρείας χημικών Ineos, θέλει να επαναφέρει στη ζωή το Land Rover Defender.

Αυτό θα συμβεί όχι όμως με το όνομα Defender, μιας και η Ineos πήρε την απόφαση να ξεκινήσει την παραγωγή ενός SUV που θα μοιάζει πολύ στο Defender, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελεί αυθεντική ρέπλικα του σκληροτράχηλου μοντέλου. Ο Ratcliffe όντας μεγάλος θαυμαστής του Defender και αποφασισμένος να το επαναφέρει στη παραγωγή υπό κάποια μορφή, που θα έχει έντονη ομοιότητα με το Defender, αλλά θα χρησιμοποιεί διαφορετικό όνομα.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Ford ίσως βοηθήσει στο παραπάνω εγχείρημα, καθώς η Ineos εξετάζει το εργοστάσιο της Μπλε Οβάλ στο Bridgend της Ουαλίας, για την παραγωγή των κινητήρων του “νέου” μοντέλου.

Η Ineos, παρά το γεγονός ότι δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στην κατασκευή οχημάτων έχει τολμηρές φιλοδοξίες, καθώς έχει δηλώσει ότι μετά το “Defender” της θα ακολουθήσουν μια σειρά μοντέλων, που θα προσφέρονται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και υβριδικά.

Το εργοστάσιο της Ford στο Bridgend κατασκευάζει αυτή τη στιγμή κινητήρες για τα μοντέλα της Jaguar Land Rover, αλλά αυτό θα σταματήσει. Και γι’αυτό η Ineos εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει χρήση της γραμμής παραγωγής.