Η BMW ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη για το 3ο τρίμηνο, λόγω των επιδράσεων από τους νέους κανόνες εκπομπής ρύπων (WLTP), τον ανταγωνισμό των τιμών στην Ευρώπη, των επενδύσεων για την ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων και αυτόνομης τεχνολογίας, των δαπανών για την ανάπτυξη και την αύξηση της παραγωγής των X5, X7, Z4 και 8-Series, αλλά και λόγω των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη της BMW μειώθηκαν στα 1,38 δισ. ευρώ στο τρίμηνο από τα 1,82 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Η BMW ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων και τόκων κέρδη μειώθηκαν 27% στα 1,75 δισ. ευρώ από τα 2,38 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 4,7% στα 24,74 δισ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 23,2 δισ. ευρώ. Παράλληλα η BMW αναφέρει πως το κόστος των ανακλήσεων για το τρίτο τρίμηνο του 2018 ανήλθαν στα 679 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο κέρδους της BMW ανά πώληση ανήλθε στο 4,4%, μειωμένο από το 8,6% της αντίστοιχης περιόδου του 2017. Η BMW έχει θέσει ως στόχο να έχει περιθώριο κέρδους μεταξύ 8-10%.

Παραμένουμε μια φιλόδοξη εταιρεία, θέτοντας στον εαυτό μας δύσκολους στόχους. Ωστόσο, μαζί με την υπόλοιπη βιομηχανία, αντιμετωπίζουμε όλο και περισσότερο δυσμενείς εξωτερικούς παράγοντες, την αρνητική επίδραση των οποίων δεν μπορούμε να εξισορροπήσουμε πλήρως.

Θα χρειαστούμε πρόσθετα μέτρα για να υποστηρίξουμε τους στόχους κερδοφορίας μας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, εξακολουθούμε να στοχεύουμε σε μια ελεύθερη ταμειακή ροή τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρο το έτος. Υπό το πρίσμα των σημερινών προκλήσεων, αυτό δεν θα είναι εύκολο έργο,

ανέφερε ο CFO της Nicolas Peter.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για το 2018, προσδοκώντας πως τα έσοδα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ και τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να μειωθούν. Συμπλήρωσε πως οι κεφαλαιουχικές δαπάνες θα αυξηθούν και κατά το τέταρτο τρίμηνο, λόγω της έναρξης της παραγωγής της νέας Σειράς 3.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η BMW είχε αναφέρει πως αναμένει μειωμένα κέρδη για το 2018.