O Loeb έκανε μαθήματα οδήγησης στον γιο του Solberg

Σχετικά άρθρα

Υπάρχουν πολλά που συνδέουν τον Sebastien Loeb και τον Petter Solberg, αλλά πάνω απ’όλα είναι η φιλία μεταξύ τους. Ο Γάλλος είναι εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC, ενώ ο Νορβηγός κατέκτησε το πρωτάθλημα του WRC το 2003. Τα τελευταία 4 χρόνια είναι αντίπαλοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross της FIA, με τον Solberg να έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα οδηγών και δύο κατασκευαστών ως επικεφαλής της ομάδας του.

Ο 17-χρονος γιος του Solberg, ο Oliver, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του, και φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα RallyX Nordic, ενώ έχει τρέξει σε αρκετούς αγώνες rally, κυρίως σε χώρες της Σκανδιναβίας. Ο Oliver δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα τρέχει αποκλειστικά σε αγώνες rally ή θα ακολουθήσει το πρωτάθλημα του Rallycross, αλλά σίγουρα θέλει να βελτιώσει τις οδηγικές του ικανότητες.

Γι’αυτό πριν περίπου ένα μήνα πήρε μαθήματα αγωνιστικής οδήγησης από τον Loeb, σε ένα διήμερο δοκιμών στην άσφαλτο στη Γαλλία. Ο Solberg Jr και Loeb μοιράστηκαν ένα Peugeot 208 R2, με το διήμερο τεστ να ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη. Το πρώτο περιείχε πολύ τεχνικές διαδρομές, γεμάτες ανωμαλίες και στροφές, ενώ τη δεύτερη ημέρα οι ειδικές είχαν ανοιχτές καμπές, όπου μπορούσαν να διατηρήσουν υψηλές ταχύτητες.

Ο Loeb μιλώντας στο Motorsport, είπε:

Αυτές ήταν μια από τις πρώτες δοκιμές του στην άσφαλτο, ήταν πολύ γρήγορος και είχε πολύ καλή αίσθηση, είναι ωραίο να βλέπεις και να δουλεύεις με κάποιον τόσο νεαρό. Σίγουρα είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι θα κάνει στο μέλλον, αλλά ήταν πολύ γρήγορος.

Οδηγώντας ένα supercar αγωνιστικό στο rallycross, τον βοηθά να συνηθίσει αυτό το είδος αυτοκινήτου. Τον βοηθά να κατανοήσει πράγματα, όπως το φρενάρισμα με αριστερό πόδι και πώς οδηγεί ένα αυτοκίνητο με τόση δύναμη. Αλλά, επίσης, το να οδηγεί μερικά μικρά αυτοκίνητα σε αγώνες rally είναι επίσης καλή εμπειρία.

Από την πλευρά του ο Solberg Jr. είπε ότι έμαθε πολλά περισσότερα απ’όσα περίμενε από τον Loeb, τονίζοντας:

Δεν περίμενα ότι θα μπορούσε να μου εξηγήσει τι κάνει με τον τρόπο που το έκανε. Από τότε που άρχισα να οδηγώ το πρώτο πρωί μέχρι την τελευταία ειδική την δεύτερη μέρα, μπορούσα να δω κάποια πραγματική πρόοδο, ήταν καταπληκτικό! Μου έδειξε πώς να χρησιμοποιήσω τα ελαστικά και τα φρένα με τρόπο που να τα κρατά σε σωστή θερμοκρασία και να τα κάνει να διαρκούν περισσότερο.

Ήταν τόσο “καθαρός” με το αυτοκίνητο, ποτέ δεν γλιστράει και πάντα το διατηρεί εντελώς ισορροπημένο. Πήγαμε σε δύο δρόμους, ένα πραγματικά ανώμαλο και ένα πιο γρήγορο, με ροή, και στους δύο θα μπορούσατε πραγματικά να αρχίσετε να βλέπετε πώς μπορεί να κάνει αυτό που κάνει. Δεν είχε σημασία αν οδηγούσε τετρακίνητο ή μπροστοκίνητο αυτοκίνητο, η ταχύτητά του ήταν τόσο καλή. Ξέρω ότι ο μπαμπάς μου είναι καλός, αλλά ήταν πραγματικά απίστευτο να κοιτάζω τον Sebastien Loeb, και αυτός να κοιτάξει εμένα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο Heikki Kovalainen

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και του Super GT Heikki Kovalainen θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας...

Αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα του Lewis Hamilton

Μετά από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα X44 του Lewis Hamilton αποχωρεί από το πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει μια φορά το πρωτάθλημα...
Autoblog.gr