Η Aston Martin DB6 Volante του πρίγκιπα Καρόλου κινείται με λευκό κρασί

Σχετικά άρθρα

Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ίσως ένας από τους πιο απίθανους petrolheads, τον οποίο δεν τυγχάνει να γνωρίζεις. Ο διάδοχος του βρετανικού βασιλικού θρόνου είναι γνωστός περιβαλλοντολόγος, αλλά παράλληλα κατέχει πάνω από 100 αυτοκίνητα.

Ένα από τα οποία είναι αυτή η Aston Martin DB6 Volante που κινείται με κρασί. Το αυτοκίνητο είναι ίσως το πιο διάσημο από αυτά που του ανήκουν, καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στον γάμο του γιου του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Kate Middleton, το 2011.

Μιλώντας πρόσφατα σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC, για τα 70στά του γενέθλια, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας αποκάλυψε πώς δημιουργήθηκε αυτό το ιδιαίτερο αυτοκίνητο:

Ανακάλυψαν ότι θα μπορούσαν να το κάνουν να κινείται με πλεόνασμα αγγλικού λευκού κρασιού, αλλά επίσης δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι αναμείγνυαν σε αυτό ορό γάλακτος. Οι μηχανικοί της Aston είπαν:” Ω, αυτό θα καταστρέψει το όλο θέμα.” και είπα,” Καλά δεν θα το οδηγήσω τότε “. Έπειτα το έφτιαξαν και τώρα παραδέχονται ότι λειτουργεί καλύτερα και είναι πιο ισχυρό με αυτό το καύσιμο από ό,τι με βενζίνη. Και επίσης, μυρίζει υπέροχα καθώς το οδηγείς.

Πριν συνεχίσω, να διευκρινίσω ότι ο ορός γάλακτος είναι γνωστός ως γάρος, και είναι παραπροϊόν του τυριού. Αντίστοιχα, το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής αυτοκινήτων του πρίγκιπα Καρόλου καταναλώνει φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμα, που προέρχονται κυρίως από μαγειρικό λάδι. Ομοίως, και το τρένο της βασίλισσας έχει μετατραπεί για να “καίει” εναλλακτικά καύσιμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...

O κος “Εφιάλτης στη Κουζίνα” αγόρασε μια Aston Martin Valour

Ο διάσημος Βρετανός μάγειρας Gordon Ramsay κατέχει μια αξιοζήλευτη συλλογή αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους συναντάμε τα: LaFerrari Aperta, LaFerrari, F12tdf, 550 Maranello, 360 Modena,...