Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ίσως ένας από τους πιο απίθανους petrolheads, τον οποίο δεν τυγχάνει να γνωρίζεις. Ο διάδοχος του βρετανικού βασιλικού θρόνου είναι γνωστός περιβαλλοντολόγος, αλλά παράλληλα κατέχει πάνω από 100 αυτοκίνητα.

Ένα από τα οποία είναι αυτή η Aston Martin DB6 Volante που κινείται με κρασί. Το αυτοκίνητο είναι ίσως το πιο διάσημο από αυτά που του ανήκουν, καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στον γάμο του γιου του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Kate Middleton, το 2011.

Μιλώντας πρόσφατα σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC, για τα 70στά του γενέθλια, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας αποκάλυψε πώς δημιουργήθηκε αυτό το ιδιαίτερο αυτοκίνητο:

Ανακάλυψαν ότι θα μπορούσαν να το κάνουν να κινείται με πλεόνασμα αγγλικού λευκού κρασιού, αλλά επίσης δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι αναμείγνυαν σε αυτό ορό γάλακτος. Οι μηχανικοί της Aston είπαν:” Ω, αυτό θα καταστρέψει το όλο θέμα.” και είπα,” Καλά δεν θα το οδηγήσω τότε “. Έπειτα το έφτιαξαν και τώρα παραδέχονται ότι λειτουργεί καλύτερα και είναι πιο ισχυρό με αυτό το καύσιμο από ό,τι με βενζίνη. Και επίσης, μυρίζει υπέροχα καθώς το οδηγείς.

Πριν συνεχίσω, να διευκρινίσω ότι ο ορός γάλακτος είναι γνωστός ως γάρος, και είναι παραπροϊόν του τυριού. Αντίστοιχα, το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής αυτοκινήτων του πρίγκιπα Καρόλου καταναλώνει φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμα, που προέρχονται κυρίως από μαγειρικό λάδι. Ομοίως, και το τρένο της βασίλισσας έχει μετατραπεί για να “καίει” εναλλακτικά καύσιμα.