Η Squadra Corse, το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini, μετά το one-off SC18 που μας έδειξε χθες, σήμερα μας παρουσιάζει το Urus ST-X Concept ή αν προτιμάς ένα πρωτότυπο που μας δείχνει την αγωνιστική έκδοση της Urus.

Η Squadra Corse χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από τους αγώνες ταχύτητες στο Urus ST-X Concept, με το πρωτότυπο να είναι βαμμένο στο ματ Verde Mantis χρώμα, να διαθέτει roll-cage εγκεκριμένο από την FIA, σύστημα πυρόσβεσης και FT3 ρεζερβουάρ καυσίμου.

Το καπό είναι κατασκευασμένο από carbon, έχοντας μεγάλες εισαγωγές αέρα, στο πίσω μέρος συναντάμε αεροτομή, ενώ στο εξάγωνες απολήξεις εξατμίσεων. Το αυτοκίνητο φορά 21″ μονομπούλωνες αλουμινένιες ζάντες με ελαστικά της Pirelli.

Η Lamborghini Urus ST-X Concept ζυγίζει 25% λιγότερο από την Urus παραγωγής, με το πλαίσιο να έχει βελτιωθεί. Μηχανικά ο V8 4,0-λίτρων twin-turbo κινητήρας εξακολουθεί να αποδίδει 650 άλογα με 850 Nm ροπής.

Η Squadra Corse ανακοίνωσε πως η Lamborghini Urus ST-X Concept θα αποκτήσει το δικό της πρωτάθλημα που θα διαθέτει αγώνες αποτελούμενος από διαδρομές εντός και εκτός πίστας. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή το 2020 και θα διεξάγεται σε πίστες εγκεκριμένες από την FIA