Ο εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC ανακοίνωσε σήμερα ότι θα έχει την ευκαιρία να μπει στο νέο “γραφείο” του πριν το τέλος του 2018, κάτι που θα τον βοηθήσει σημαντικά ώστε να προετοιμαστεί σωστά για το πρωτάθλημα του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ogier θα οδηγήσει το C3 WRC για τέσσερις ημέρες τις επόμενες εβδομάδες, με τις δύο πρώτες να γίνονται για την εξέλιξη του αυτοκινήτου στο Algarve της Ισπανίας.

Χαρακτηριστικά ο 34-χρονος Γάλλος δήλωσε:

Έχω δύο ημέρες στο χώμα και δύο ημέρες στην άσφαλτο. Θα προσπαθήσω να πάρω ότι καλύτερο από αυτές, αλλά μην ξεχνάτε ότι πριν από το 2017, όταν ήρθα στην M-Sport, είχα κάνει μόνο μιάμιση μέρα δοκιμών.

Το επόμενο έτος θα είναι μια μεγάλη πρόκληση, επειδή οι άλλοι είναι πραγματικά έτοιμοι, είχαν κάποιο χρόνο με το αυτοκίνητό τους και την ομάδα τους. Εμείς, ίσως χρειαστούμε λίγο χρόνο για να αλλάξουμε, να προσαρμόσουμε και να κάνουμε το αυτοκίνητο να ταιριάζει σε εμάς. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά αυτό είναι που το κάνει συναρπαστικό για μένα.

Ο φετινός τίτλος του Ogier θα σημαίνει ότι το αγωνιστικό του στη Citroen θα φέρει το #1, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του Sebastien Loeb το 2013, και ο αγωνιστικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας Pierre Budar δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά χαρούμενος με την επιστροφή του Ogier.